Pinaatilla täytetyt portobello-herkkusienet
Kun haetaan kunnon ruokaisaa kasvissapuskaa ovat portobellot lähes ohittamattomia. Esimerkiksi pääsiäisenä mintulla maustetut ja pinaatilla täytetyt portobellot toimivat hienosti pääruokana. (Gluteeniton, soijaton, ei sisällä hernettä, kalaa/äyriäisiä, sitrushedelmiä, pähkinää tai kananmunaa)
- 25 min.
- Helppo
- 2 annosta
Ainekset:
4 | isoa portobello-herkkusientä |
3 rkl | voita |
2 tl | Meira valkosipulirouhetta |
400 g | pinaatinlehtiä |
2 tl | Meira minttua |
4 rkl | ranskankermaa |
Meira hienoa merisuolaa | |
Meira mustapippuria, rouhittu | |
6 rkl | raastettua parmesan-juustoa |
Ohje:
- Poista portobelloista kannat ja silppua ne. Voitele portobellojen lakit molemmin puolin voilla. Paista hienonnetut kannat lopussa voissa ja lisää paistuneisiin kantoihin valkosipulirouhe, kuullota hetki.
- Lisää pinaatti ja minttu. Pyörittele pinaatit valkosipulivoissa ja paista kunnes pinaatit vetäytyvät kasaan.
- Ota pinaattiseos pois pannulta, sekoita joukkoon ranskankerma ja mausta. Täytä portobellon lakit pinaattimassalla ja päällystä parmesan-raasteella.
- Paista 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes sienet ovat kypsiä ja juusto ruskistunut.