Pikkelöidyt metsäsienet
Metsäsienet voi säilöä myös pikkelöimällä. Varmista aina, että sienet joita käytät eivät ole myrkyllisiä tai niitä ei tarvitse ryöpätä. Perinteiset mausteet korostavat sienten omaa hyvää makua.
- 15 min.
 - Helppo
 - 2 purkkia
 
Ainekset:
| 500 g | metsäsieniä | 
| 1 dl | valkoviinietikkaa | 
| 2 dl | vettä | 
| 0.5 dl | sokeria | 
| 1 tl | Meira maustepippuria, kokonainen | 
| 1 tl | Meira mustapippuria, kokonainen | 
| 2 | Meira laakerinlehteä | 
| 2 tl | Meira timjamia | 
| 2 tl | Meira sinapinsiemeniä | 
Ohje:
- Puhdista ja puolita metsäsienet. Käytä suoraan metsästä poimittuna vain syömäkelpoisia sieniä, älä myrkyllisiä tai ryöppäämistä tarvitsevia sieniä.
 - Sekoita pienessä kattilassa sienet, valkoviinietikka, vesi, sokeri sekä mausteet. Anna kiehua kunnes sienet pehmenevät.
 - Kaada sienet liemineen säilykepurkkeihin ja jäähdytä.
 - Anna maustua jääkaapissa vähintään vuorokausi ja nauti.