Pikkelöidyt kasvikset
Pikkelöidyt kasvikset on loistava tapa säilöä syksyn maut talteen. Pikkelöidyt kasvikset maistuvat herkullisilta salaatin joukossa tai lisukeruokana sellaisenaan. Voit vaihdella kasviksia oman makusi mukaan.
- 30 min + 1 vko
 - Helppo
 - 4 annosta
 
Ainekset:
| 1 | porkkana kuorittuna ja ohuina tikkuina | 
| 1 | varsiselleri ohuina tikkuina | 
| 1 | kurkku ohuina tikkuina | 
| 2 | mustajuurta kuorittuna ja ohuina tikkuina | 
| 2 dl | etikkaa | 
| 2 dl | sokeria | 
| 6 dl | vettä | 
| 1 rkl | suolaa | 
| 10 kpl | Meira Mustapippuri | 
| 1 kpl | Meira Tähtianis | 
| 3 kpl | Meira Laakerinlehti | 
Ohje:
- Yhdistä liemen aineet ja keitä kunnes sokeri on täysin sulanut. Anna liemen jäähtyä.
 - Laita porkkanat ja mustajuuret kuumaan liemeen, jotta ne hieman kypsyvät.
 - Puhdista kannellinen lasipurkki huolellisesti ja kaada sen sisään kuumaa vettä ja laita kansi kiinni muutamaksi minuutiksi.
 - Kaada vesi pois ja lado purkki täyteen kasviksia.
 - Kaada päälle jäähtynyt liemi ja sulje kansi.
 - Anna maustua noin viikko kylmässä.
 - Tarjoile pikkelöityjä kasviksia salaateissa tai popsi sellaisenaan.