Perunagratiini cacio e pepe
Suussa sulava perunagratiini. Paahdettu Meira Luomu Mustapippuri nostaa annoksen uudelle tasolle. Perunagratiini sopii mainiosti kalan, lihan tai kasvisruoan lisukkeeksi tai pääruoaksi sellaisenaan.
- Helppo
 - 4
 
Ainekset:
| 1 tl | Meira Luomu Mustapippuri rouhittu | 
| 3 rkl | voita | 
| 2 dl | kermaa | 
| Ripaus | Meira hieno jodioitu mineraalisuola | 
| 700 g | perunoita | 
| 100 g | pecorinoa | 
Ohje:
- Viipaloi perunat ohueksi mandoliinin avulla. Raasta pecorino.
 - Paahda mustapippuria kuumalla kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan, lisää voi ja anna kuohahtaa. Lisää kerma ja kiehauta.
 - Lado voideltuun pienehköön vuokaan ohut kerros perunoita ja ripottele juustoa. Jatka kunnes vuoka on täynnä, päällimmäiseksi jää juustokerros.
 - Kaada kerma-pippuriseos vuokaan ja nosta 200 asteiseen uuniin 15 minuutiksi. Laske sitten lämpöä 160 asteeseen ja anna muhia uunissa kunnes perunat ovat haarukalla testattaessa kypsiä. Tähän menee kokonaisuudessaan n. 30-40 minuuttia.