Paahdettu kikherne-tomaattisalaatti
Paahdettu kikherne-tomaattisalaatti on mausteinen ja raikas salaatti, jonka herkullinen kastike valmistuu Meira Juustokuminan ja Savustetun paprikajauheen avulla. Tämä annos vie kielen mennessään!
- 30 min
 - Helppo
 - 4
 
Ainekset:
| 200 g (1 säilykepurkki) | kikherneitä | 
| 250 g | kirsikkatomaatteja | 
| 1 rkl | oliiviöljyä | 
| 100 g | fetajuustoa | 
| 70 g | babypinaattia | 
| saksanpähkinöitä | 
| 2 rkl | oliiviöljyä | 
| 1 rkl | sitruunamehua | 
| 1 tl | Meira merisuolaa tai Meira yrttinen mineraalisuola | 
| 1 tl | juustokumina eli jeera | 
| 1/2 tl | Meira savustettu paprika jauhetta | 
| 1 tl | sokeria tai hunajaa | 
Ohje:
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kiertoilmauunissa riittää 200 astetta.
 - Valuta kikherneet ja kaada ne uunivuokaan . Laita uunivuokaan myös kirsikkatomaatit sekä 1 rkl oliiviöljyä.
 - Paahda kikherneitä ja tomaatteja 20 – 25 minuuttia eli kunnes tomaatit ovat saaneet paahteista pintaa.
 - Sekoita kastikkeen ainekset pienessä kulhossa.
 - Sekoita kastike kuumien tomaattien ja kikherneiden joukkoon.
 - Asettele pinaatti tarjoiluvadille.
 - Lusikoi päälle mausteinen kikherne-tomaattiseos.
 - Murustele salaattiin fetajuusto sekä muutama saksanpähkinä.