Paahdettu kikherne-tomaattisalaatti
Paahdettu kikherne-tomaattisalaatti on mausteinen ja raikas salaatti, jonka herkullinen kastike valmistuu Meira Juustokuminan ja Savustetun paprikajauheen avulla. Tämä annos vie kielen mennessään!
- 30 min
- Helppo
- 4
Ainekset:
| 200 g (1 säilykepurkki) | kikherneitä |
| 250 g | kirsikkatomaatteja |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 100 g | fetajuustoa |
| 70 g | babypinaattia |
| saksanpähkinöitä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | Meira merisuolaa tai Meira yrttinen mineraalisuola |
| 1 tl | juustokumina eli jeera |
| 1/2 tl | Meira savustettu paprika jauhetta |
| 1 tl | sokeria tai hunajaa |
Ohje:
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kiertoilmauunissa riittää 200 astetta.
- Valuta kikherneet ja kaada ne uunivuokaan . Laita uunivuokaan myös kirsikkatomaatit sekä 1 rkl oliiviöljyä.
- Paahda kikherneitä ja tomaatteja 20 – 25 minuuttia eli kunnes tomaatit ovat saaneet paahteista pintaa.
- Sekoita kastikkeen ainekset pienessä kulhossa.
- Sekoita kastike kuumien tomaattien ja kikherneiden joukkoon.
- Asettele pinaatti tarjoiluvadille.
- Lusikoi päälle mausteinen kikherne-tomaattiseos.
- Murustele salaattiin fetajuusto sekä muutama saksanpähkinä.