grillattu lohi ja kasviksia uunipellillä

Kuorrutettu grillilohi, bataattia ja ananasta

Herkulliseksi kuorrutettu lohi onnistuu helposti myös grillissä. Pankojauhosta, fetajuuustosta ja Meiran kalamausteesta valmistuu herkullinen kuorrute. Makeat lisukekasvikset syntyvät bataatista ja tuoreesta ananaksesta. Viimeistele Meiran chili-lime majoneesilla.

  • Aktiivinen: 15 min Passiivinen: 25 min
  • Helppo
  • 5 hlö

Ainekset:

Kuorrutettu lohi
700 g lohifilee
½ tl suolaa
½ dl pankojauhoa
150 g fetajuustoa
1 rkl Meira kalamauste yrttinen, ei lisättyä suolaa
Bataatti-ananaslisuke
1 iso bataatti
1 ananas
1 rkl öljyä
½ tl suolaa
½ tl Meira mustapippuria
Tarjoiluun
1 dl Meira chili-lime majoneesia
1 ruukku korianteria tai lehtipersiljaa
1 chili

Ohje:

Kuorrutettu lohi

  1. Kuivaa lohen pinta ja siirrä se leivinpaperin ja alumiinifolion päälle nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla.
  2. Sekoita kulhossa keskenään pankojauho, murusteltu fetajuusto ja kalamauste. Ripottele se lohen pinnalle.
  3. Nosta lohi leivinpaperin ja alumiinifolion päällä grilliin ja grillaa kannen alla noin 20 minuuttia.

Bataatti-ananaslisuke

  1. Pese bataatti huolella ja paloittele se. Kuori ja paloittele ananas. Öljyä bataatit ja ananakset.
  2. Grillaa bataatti ja ananas välillä käännellen noin 200-asteisessa grillissä. Kasvisten kypsyminen kestää noin 25 minuuttia.
  3. Mausta kasvikset suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoilu

  1. Viimeistele lohi hienonnetulla korianterilla ja halutessasi hienonnetulla chilillä.
  2. Tarjoa grillattu lohi, bataatit ja ananas Meira majoneesin kanssa.

Vinkki: Voit tehdä ruoan myös uunissa. Laita bataatti uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 10 minuuttia. Siirrä bataatit pellin toiseen sivuun ja lisää lohi sekä ananaspalat. Jatka paistamista vielä 20 minuuttia. Saat kauniin pinnan, kun nostat pellin grillivastuksien alle paistamisen loppuvaiheessa.