Kuorrutettu grillilohi, bataattia ja ananasta
Herkulliseksi kuorrutettu lohi onnistuu helposti myös grillissä. Pankojauhosta, fetajuuustosta ja Meiran kalamausteesta valmistuu herkullinen kuorrute. Makeat lisukekasvikset syntyvät bataatista ja tuoreesta ananaksesta. Viimeistele Meiran chili-lime majoneesilla.
- Aktiivinen: 15 min Passiivinen: 25 min
- Helppo
- 5 hlö
Ainekset:
700 g | lohifilee |
½ tl | suolaa |
½ dl | pankojauhoa |
150 g | fetajuustoa |
1 rkl | Meira kalamauste yrttinen, ei lisättyä suolaa |
1 iso | bataatti |
1 | ananas |
1 rkl | öljyä |
½ tl | suolaa |
½ tl | Meira mustapippuria |
1 dl | Meira chili-lime majoneesia |
1 ruukku | korianteria tai lehtipersiljaa |
1 | chili |
Ohje:
Kuorrutettu lohi
- Kuivaa lohen pinta ja siirrä se leivinpaperin ja alumiinifolion päälle nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla.
- Sekoita kulhossa keskenään pankojauho, murusteltu fetajuusto ja kalamauste. Ripottele se lohen pinnalle.
- Nosta lohi leivinpaperin ja alumiinifolion päällä grilliin ja grillaa kannen alla noin 20 minuuttia.
Bataatti-ananaslisuke
- Pese bataatti huolella ja paloittele se. Kuori ja paloittele ananas. Öljyä bataatit ja ananakset.
- Grillaa bataatti ja ananas välillä käännellen noin 200-asteisessa grillissä. Kasvisten kypsyminen kestää noin 25 minuuttia.
- Mausta kasvikset suolalla ja mustapippurilla.
Tarjoilu
- Viimeistele lohi hienonnetulla korianterilla ja halutessasi hienonnetulla chilillä.
- Tarjoa grillattu lohi, bataatit ja ananas Meira majoneesin kanssa.