Koko perheen vegebolognese
Perinteinen bolognese-kastike on helppo tehdä vegeversiona, kun käytät jauhelihan sijaan korvaavaa kasvisproteiinia. Esimerkiksi Härkiksestä tai Nyhtökaurasta syntyy maukas vegebolognese.
- 60 min
 - Keskitaso
 - 4 annosta
 
Ainekset:
| 1 | sipuli | 
| 3 | valkosipulin kynttä | 
| 2 | porkkanaa | 
| 2 | varsisellerin vartta | 
| oliiviöljyä | |
| 2 rkl | tomaattipyreetä | 
| 500 g | tomaattimurskaa | 
| 2 rkl | balsamicoa | 
| 3 dl | vettä tai kasvislientä | 
| 2 tl | Meira timjamia | 
| 2 tl | Meira basilikaa | 
| 2 tl | Meira oreganoa | 
| 1 tl | Meira rosmariinia | 
| 1 rkl | sokeria | 
| Meira mustapippurirouhetta | |
| Meira ruokasuolaa | |
| 250 g | Härkistä tai Nyhtökauraa | 
| 4 annosta | keitettyä pastaa | 
| tuoreita yrttejä | |
| kirsikkatomaatteja | 
Ohje:
- Raasta, hienonna veitsellä tai aja monitoimikoneen kutterissa hienoksi sipuli, valkosipulit, porkkanat ja varsisellerin varret.
 - Kuullota kasviksia öljytyssä kattilassa, kunnes ne alkavat tarttua kattilan pohjaan ja lisää sitten tomaattipyree.
 - Kuullota vielä hetki ja kaada sekaan tomaattimurska, balsamico ja vesi tai kasvisliemi. Lisää Meira yrtit ja anna kiehua hiljaisella lämmöllä vähintään 30 minuuttia.
 - Lisää lopuksi haluamasi proteiini, esimerkiksi tomaattinen tai maustamaton Nyhtökaura tai Original tai BBQ-Härkis.
 - Tarjoile vegebolognese pastan kera sekä koristele yrteillä ja kirsikkatomaateilla.