Kesäkurpitsalasagne
Helppo vegaaninen kesäkurpitsalasagne syntyy muutamasta raaka-aineesta. Kesäkurpitsasiivut toimivat lasagnelevyinä ja tomaattinen kastike ja vegejuusto tuovat ruokaan mehevyyttä.
- Helppo
 - Neljälle
 
Ainekset:
| 600–800 g (n. 3 kpl) | pieniä kesäkurpitsoja | 
| ½ tl | merisuolaa kesäkurpitsojen itkettämiseen | 
| 800 g (2 prk) | tomaattimurskaa | 
| 1 rkl | rypsiöljyä | 
| 2 tl | Meira kasvismauste uunijuureksille | 
| ½ tl | Meira merisuolaa | 
| ½ tl | Meira savustettua paprikaa | 
| 1/3 tl | Meira mustapippuri jauhe | 
| 2 dl | vegaanista juustoraastetta | 
| noin ¾ dl | kasvipohjaista kermaa (esim. kaurapohjainen) | 
Ohje:
- Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi siivuiksi esimerkiksi juustohöylällä tai mandoliinilla.
 - Levitä viipaleet leivinpaperille ja ripottele päälle suolaa. Näin kesäkurpitsasta poistuu ylimääräinen neste. Anna kesäkurpitsojen tekeytyä 45 minuuttia ja kuivaa viipaleet sen jälkeen huolellisesti.
 - Tee tomaattikastike. Laita kaikki ainekset kattilaan, sekoita ja anna kiehua hiljalleen 40 minuuttia.
 - Sekoita keskenään myös vegaaninen juustoraaste sekä kasvipohjainen kerma.
 - Lado pienehköön uunivuokaan vuorotelleen tomaattikastiketta, kesäkurpitsaviipaleita ja vegaanista juustokastiketta.
 - Paista 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia.