Keitto paahdetuista juureksista
Suosi kasvissosekeitoissa kauden juureksia, ne säilyvät kauan ja niistä syntyy maukas ja samettinen keitto käden käänteessä.
- Helppo
 
Ainekset:
| 1 kg | kasviksia ja juureksia esim. bataattia, perunaa, sipulia ja porkkanaa | 
| 1 pussi | Meira Kasvismauste uunijuureksille | 
| 1/2 dl | rypsiöljyä | 
| 4-5 dl | kasvislientä | 
| 2-3 dl | kermaa | 
| 2-3 rkl | limemehua | 
| Ranskankermaa viimeistelyyn | 
Ohje:
- Pese, kuori ja pilko juurekset. Sekoita Kasvismauste ja rypsiöljy keskenään ja hiero se tasaisesti juureksiin ja levitä ne leivinpaperilla suojatulle pellille.
 - Paista 200 asteessa kunnes veget ovat pehmenneet, n.25-35 minuuttia.
 - Siirrä juurekset blenderiin tai korkeaan astiaan jossa voit surauttaa ne sileäksi sauvasekoittimen avulla. Lisää kuumaa kasvislientä ja kermaa kunnes koostumus miellyttää. Tiristä mukaan limemehu ja maista, mausta tarvittaessa suolalla.
 - Tarjoa keitto ranskankermanokareen kanssa.