Haukiwallenberg
Haukiwallenberg on yksi lempiruuistani, kalapihvi joka on rapea pinnalta ja pehmeä sisältä. Sen tekeminen on helppoa, kun muistaa käyttää kylmiä raaka-aineita. Kun kerran onnistut tämän kanssa, tulet varmasti tekemään sitä toistekin, bravuuri jolla saat hurmattua lähipiirin.
- Difficult
- 4-6 annosta
Ainekset:
400 g | haukifileetä ja lohifileetä (suhteessa 70/30) |
2 dl | kermaa |
1 tl | suolaa |
1 tl | Meira jauhettu valkopippuri |
1 | sitruuna |
25 g | voita paistamiseen |
loraus | rypsiöljyä paistamiseen |
3 dl | pankojauhoja leivittämiseen |
Ohje:
Esivalmistelut
- Kuumenna uuni 160 asteeseen. Kaada pankojauho laakealle lautaselle. Viilennä teräskulho pakastimessa. Poista lohesta isot vatsaruodot, y-ruotoa ei tarvitse poistaa.
- Leikkaa kalat nopan kokoisiksi kuutioiksi.
- Laita kalat jääkylmään kulhoon, mausta suolalla, valkopippurilla ja sitruunanmehulla ja sitruunankuoriaasteella.
- Kippaa maustetut kalat kutteriin/monitoimikoneeseen/blenderiin, napsauta laite päälle ja kaada joukkoon jääkylmää kermaa pikkuhiljaa. Huolehdi, että taikina imaisee kerman sisäänsä ennen kuin lisäät kermaa, jotta massa ei juoksetu.
- Kaavi taikina pois kulhosta ja taputtele kuudeksi pihviksi.
- Nostele pihvit pankojauhon päälle ja taputtele hellästi jauhoa kalapihvien pintaan.
- Paista pihvejä reilulla keskilämmöllä voin ja rypsiöljyn seoksessa pari minuuttia molemmilta puolilta, tarkoitus on saada pihveihin kaunis, kullanruskea pinta.
- Nosta kalapihvit sitten uuniin 10 minuutiksi.
- Tarjoile perunamuusin ja ruskistetun voin kera.