Banaaniketsuppi
Tarjoa banaaniketsuppia kaiken grillatun lihan kumppanina perinteisen ketsupin sijaan. Erityisesti grillattu broileri ja porsas toimivat hyvin makean ja mausteisen makumaailman kanssa.
- Helppo
Ainekset:
| 2 kpl | banaania |
| 2 rkl | öljyä |
| 0.5 tl | Meira Chilirouhe, tulinen |
| 2 | valkosipulinkynttä |
| 1 | sipuli kuutioituna |
| 1 | paprika kuutioituna |
| 1 tl | Meira Korianteri, jauhettu |
| 0.5 tl | Meira Kaneli, jauhettu |
| 1 tl | Meira Paprika, jauhettu |
| 1 rkl | suolaa |
| 1 dl | ruokosokeria |
| 2 dl | etikkaa |
| 3 dl | Meira ketsuppia |
Ohje:
- Lämmitä uuni 200°C ja laita banaanit uuniin 35 minuutiksi.
- Lämmitä öljy laakeassa kattilassa ja lisää chili sekä valkosipuli kattilaan. Anna mausteiden kuullottua noin 10 sekuntia ja lisää joukkoon sipulit sekä paprikat.
- Jatka kypsennystä noin 5 minuuttia ja lisää joukkoon loput mausteet, sokeri ja paahdetut banaanit.
- Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon etikka. Kiehuta 5 minuuttia.
- Laita massa blenderiin tai tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi.
- Jäähdytä massa ja lisää joukkoon Meiran ketsuppi.
- Laita ketsuppi puhtaaseen lasipulloon ja säilytä viileässä.
- Ketsuppi säilyy jääkaapissa 2-3 viikkoa.