Tofu Bánh mì

Vietnamilaisen katukeittiön klassikko eli täytetty Bánh mì -leipä tehdään kasvisvaihtoehtona tofusta.  Vegaaninen annos täydentyy soijamaidosta valmistetulla majoneesilla. (ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä sipulia, ei sisällä pähkinää)

  • 35 min + 60 min marinointi.
  • Keskitaso
  • 2-3 annosta

Ainekset:

200 g kiinteää tofua
1 patonki
6 oksaa korianteria
12 siivua kurkkua
Pikkelöidyt kasvikset
0.5 dl sokeria
1 tl Meira jodioitua hienoa merisuolaa
1 dl valkoviinietikkaa
2 dl vettä
kolmasosa daikonia eli valkoretikkaa suikaloituna
1 iso porkkana suikaloituna
Marinadi
1 rkl soijaa
1 rkl öljyä
1 tl seesamiöljyä
1 tl Meira chilirouhetta
0.25 tl Meira mustapippuria, rouhittu
1 tl Meira valkosipulirouhetta
1 tl Meira juustokuminaa
Majoneesi
4 rkl majoneesia (vegaanista)
1 rkl hienonnettua korianteria
2 tl soijakastiketta

Ohje:

  1. Valmista pikkelöidyt kasvikset. Jos daikon eli valkoretikka ei löydy lähikauppasi valikoimista, voit käyttää pelkkää porkkanaakin.
  2. Vispaa sokeri, suola, valkoviinietikka ja vesi, kunnes sokeri on liuennut. Lisää kasvikset ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunti.
  3. Sekoita marinadin ainekset ja upota 1 cm paksuisiksi siivuiksi leikattu tofu marinadiin. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunti.
  4. Ruskista tofuviipaleet pannulla kuumassa öljyssä.
  5. Sekoita majoneesin ainekset.
  6. Levitä majoneesia halkaistun patongin pohjalle, nosta päälle tofu, pikkelöidyt kasvikset, tuoretta korianteria ja kurkkua.