Lisää makua, älä suolaa
Meiran ilman lisättyä suolaa olevissa mausteseoksissa on yli 20 korkealaatuista ja makumaailmaltaan monipuolista vaihtoehtoa – kaikki parhaista raaka-aineista valmistettuja. Näiden mausteiden maku on puhtaampi ja vahvempi, joten saat enemmän makua ruokaasi. Voit myös käyttää niitä huoletta: lisäät vain makua, et suolaa!
Miksi vähemmän suolaa?
Liiallinen suolankäyttö ei ole sinulle hyväksi: elimistöön kertyy nestettä, munuaiset rasittuvat ja verenpaine nousee aiheuttaen sydän- ja verisuonisairauksia. Sydänliitto suosittelee viittä grammaa suolaa päivässä, mutta suomalainen syö kymmenen. Valtaosa kertyy valmiista elintarvikkeista piilosuolana. Kannattaa siis kiinnittää huomiota omiin valintoihinsa – eikä siis lisätä tarpeettomasti suolaa ruokiinsa.
Näin onnistut:
- Ota käyttöön mausteseokset, joihin ei ole lisätty suolaa. Lisää totuttelun alkuvaiheessa ruokaan kevyesti suolaa.
- Vähennä pikkuhiljaa suolan määrää.
- Jos lisäät suolaa, ripottele sormin. Älä kaada suoraan purkista.
- Käytä suolan sijaan yrttejä, pippureita tai muita mausteita. Löydät aromikkaita vaihtoehtoja Meiran ilman lisättyä suolaa olevista mausteseoksista.
- Vähäsuolaisempaan ruokavalioon tottuminen kestää pari viikkoa. Sen jälkeen suolaista ruokaa ei juuri kaipaa.
Lisää makua elämään vähemmällä suolalla!