Sifoni eli ns. lappometodi (Siphon coffee maker)

Sifonilla valmistettuun kahviin voi törmätä maailman laadukkaimmissa kahviloissa. Jo itse valmistustavan seuraaminen on katsojalle elämys. Sifoni edellyttää vain parhaita mahdollisia kahvilaatuja, juuri oikean veden keitinlämpötilan ja ennen kaikkea aikaa. Sifoni-menetelmää suositellaan erityisesti korkealuokkaisille, yhden kahvilajikkeen vaaleapaahtoisille kahveille.

Kangasfiltteriä käyttämällä suodatuksesta saadaan koostumukseltaan poikkeuksellinen, makea kirkas ja monivivahteinen. Sifonikeitin sisältää suodatinkankaan, alkoholilla toimivan keittimen, muovisen sekoitusmelan ja mittalusikkayhdistelmän sekä telineen.

Aeropress-keitin (aeropress coffee maker)

Aeropress-keitin koostuu kahdesta kestävästä muovisylinteristä. Suodatinpaperi laitetaan sylinterin pohjaan kiinni ruuvattavaan suodatinpidikkeeseen, ja sylinteriin lisätään kahvipurut ja kuuma vesi. Kevyen sekoituksen jälkeen kahvi painetaan toisen sylinterin avulla hitaasti suodatinpaperin läpi suoraan kuppiin. Lyhyempi uutto ja paine poimivat kahvin runsaat ja pehmeät aromit talteen.

Dripperi (drip brewing)

Dripperillä valmistetun kahvin maku on lähellä tavallisella keittimellä valmistettua kahvia, mutta täyteläisempää.

Dripper-suodatinsuppilo on varustettu venttiilillä, joka sulkee suodattimen, kun suodatin ei ole kupin päällä. Venttiili mahdollistaa pressopannun tapaisen pitemmän uuttoajan verrattuna tavalliseen suodatinsuppiloon, jossa vesi valuu suoraan suodattimen läpi kuppiin.

Tyhjiökeitin (vacuum brewer)

Tyhjiökeittimessä pannu on kaksiosainen. Pannun pohjaosan lasipannuun annostellaan vesi, ja päälle asetetaan lasisuppilo, jonka pohjassa on suodatinlevyt. Näiden levyjen päälle annostellaan kahvi.

Pannu asetetaan liedelle, ja kun vesi kiehuu, se nousee yläosan suppiloon. Kun pannu poistetaan liedeltä, alipaine imee jäähtyessään kahviuutoksen takaisin alapannuun

Suosittelemme tyhjiökeitintä erityisesti vaaleapaahtoisten kahviemme valmistukseen.

Perkolaattoripannu (coffee percolator)

Perkolaattori on kahvinkeitin, jossa kahvin valmistustapa on periaatteeltaan sama kuin mokkapannussa.

Perkolaattorissa vesisäiliö on alimmaisena ja pannukarkea kahvijauhe annostellaan säiliön päällä olevaan siivilään. Kuumentunut vesi virtaa suodatinputkea ylös pannun yläosaan ja valuu sieltä kahvijauheen päälle. Suodatuttuaan neste valuu siivilän läpi takaisin alasäiliöön.

Suosittelemme perkolaattoria erityisesti tummapaahtoisten kahvien valmistukseen.