Srirachalla maustetut kukkakaaliwingsit

Reseptin lähetys sähköpostilla

2:lle
Vaikeuaste: Vaikea
Valmistusaika: 1h
(vegaaninen, laktoositon, maidoton, kananmunaton)

Kukkakaaliwingsit ovat kasvissyöjän vaihtoehto kanansiiville. Srirachasta ja agavesiirapista tehty kastike karamellisoituu uunissa hienosti kukkakaalien pintaan. Kukkakaalien vierellä voit tarjota vielä haluamasi dipin.

1 kukkakaali

Taikina
2 ½ dl soijamaitoa
2 dl jauhoja (voit käyttää myös esimerkiksi riisijauhoja, jos haluat annoksesta gluteenittoman)
1 tl Meira sipulijauhetta
1 tl Meira valkosipulijauhetta
1 tl Meira savustettua paprikaa
1 tl Meira juustokuminaa
½ tl Meira tulista chilijauhetta
Meira ruokasuolaa
Meira mustapippuriarouhetta

Kastike
½ dl srirachaa
½ dl agavesiirappia
2 rkl Meira ketsuppia
1 tl Meira inkiväärijauhetta

Koristeluun
seesaminsiemeniä
kevätsipulia
chiliä

Irrota kukkakaalista kukinnot. Sekoita soijamaitoon jauhot ja mausteet. Tavoitteena on paksu taikina, joten jauhoista riippuen saatat joutua lisäämään jauhoja. Dippaa kukkakaalit yksitellen taikinaan ja nosta sitten uunipellille leivinpaperille yhteen kerrokseen. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia ja käännä. Paista vielä toiset 10 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat ruskistuneet. Sekoita kastikkeen aineet ja ota kukkakaalit uunista. Laita kukkakaalit isoon kulhoon ja kaada päälle kastike. Sekoita niin että kaikki nuput ovat kastikkeen peittäminä. Aseta takaisin uunipellille ja paista vielä 15–20 minuuttia kerran kääntäen. Tarjoile kukkakaaliwingsit haluamasi dipin kanssa, olkoon se sitten kaura crème fraichea, hummusta tai jokin näistä vaihtoehdoista: https://meira.fi/fi/reseptit/kesareseptit/kolme-mausteista-dippia-sopii-....
Kukkakaaliwingsien seuraksi sopivat myös kurkku-, porkkana- ja selleritikut.