Kirkas kalakeitto

Reseptin lähetys sähköpostilla

4 annosta

600 g vaaleaa kalaa fileenä (esimerkiksi kuhaa, siikaa tai ahvenia)
1 pieni purjo
2 porkkanaa
200 g tuoretta fenkolia
1 l kalalientä (tai 1 l vettä ja 2 kalaliemikuutiota)
1 dl kuivaa valkoviiniä
2–4 myllykierrosta Meira Metsäinen lihamaustetta 
(suolaa)
tuoretta tai Meira tilliä

Halkaise ja huuhtele purjo. Suikaloi kasvikset. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi ja lisää viini ja kasvissuikaleet. Mausta. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.

Leikkaa ruodottomat kalafileet reiluiksi annospaloiksi ja lisää keiton joukkoon. Hauduta vielä viitisen minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Hienonna tilli ja ripottele lopuksi keiton pinnalle.