Uuniomenalla maustettu riisipuuro

Reseptin lähetys sähköpostilla

4:lle

Uuniomenalla maustettu riisipuuro saa herkullisen makunsa uuttamalla aromaattisia mausteita puuron joukkoon kypsennettäessä. Parhaan lopputuloksen saat pinnoitetulla kattilalla ja hiljaa hauduttaen. Näin maut tulevat hyvin esiin ja puuro ei tartu pohjaan.

2,5 dl puuroriisiä
3 dl vettä
1 dl sokeria
1 kpl vaniljatankoa halkaistuna
1 kpl Meira kanelitankoa
5 kpl Meira kokonaista kardemummaa
½ tl Meira hienoa merisuolaa
6 dl maitoa

Uuniomenapyree
3 omenaa (esim. Royal gala)
3 rkl fariinisokeria
½ tl Meira jauhettua kanelia
30 g pehmeää voita
2-3 rkl ruokosokeria (valinnainen)

Leikkaa omenoista kota pois ja paloittele reiluiksi paloiksi. Pyörittele omenat sokerissa, kanelissa ja voissa. Levitä uuninpellille ja paahda 180°C uunissa noin 15 minuuttia kunnes omenat ovat alkaneet paahtua ja hajota. Laita omenat yleiskoneeseen ja hienonna tasaiseksi tahnaksi.

Kiehauta vesi ja laita joukkoon riisi, sokeri, vaniljatangon puolikkaat, kanelitanko sekä kardemummat. Keitä kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää joukkoon lämmitetty maito ja omenapyree. Kypsennä vielä noin 5 minuuttia. Nosta kattila liedeltä, peitä kannella ja anna tekeytyä noin 15 minuuttia. Nosta pois vaniljatangon puolikkaat, kanelitanko ja kardemummat.

Annostele puuroa lautaselle, ripottele päälle ruokosokeria ja paahda polttimella tai uunin grillivastuksen alla sokeriin väri. Tarjoile glögillä maustetun rusinasopan kera.

Uuniomenalla maustettu riisipuuro resepti