Vietnamilainen nuudelikulho nyhtökaurasta
Helppo nuudelikulho on monipuolinen ja kevyt ruoka, jolla saa kuitenkin vatsan täyteen. Erilaiset kasvikset ja kirpeä kastike tekevät kulhosta raikkaan kokonaisuuden. (ei sisällä pähkinää)
- 45 min
 - Keskitaso
 - 2 annosta
 
Ainekset:
| 2 rkl | soijaa | 
| 2 rkl | riisiviinietikkaa | 
| 2 rkl | sokeria | 
| 0.5 dl | vettä | 
| puolikkaan | limen mehu | 
| 1 | valkosipulinkynsi | 
| kolmasosa | punainen chili | 
| 180-200 g | ohuita riisinuudeleita | 
| 1 | porkkana | 
| neljäsosa | kurkku | 
| 2 dl | pavunituja | 
| 2-4 | oksaa korianteria | 
| 2-4 | oksaa minttua | 
| 2 | viipaletta limeä | 
| 1 tl | Meira valkosipulijauhetta | 
| 1 tl | Meira inkiväärijauhetta | 
| 1 tl | Meira chilirouhetta, tulinen | 
| 1 tl | Meira sipulijauhetta | 
| 1 rkl | soijaa | 
| 1 rkl | limemehua | 
| 1 rkl | sokeria | 
| öljyä | |
| 240 g | nyhtökauraa | 
| Meira ruokasuolaa | |
| Meira mustapippuria, rouhittu | 
Ohje:
- Tee ensin kastike. Kaada pieneen kattilaan soija, riisiviinietikka, sokeri, vesi sekä limemehu ja kiehauta nopeasti niin, että sokeri sulaa. Hienonna valkosipuli ja chili ja sekoita nesteeseen.
 - Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja suikaloi porkkana ja kurkku.
 - Kaada kaikki nyhtökauran mausteet pieneen kulhoon. Sekoita soija, limemehu ja sokeri. Kuumenna öljy pannussa keskilämmöllä ja kuullota mausteita niin kauan kunnes ne alkavat tuoksua.
 - Lisää joukkoon nyhtökaura ja paista hetki.
 - Kaada päälle liemi ja keitä nopeasti kasaan.
 - Kokoa kulhoon ensin nuudeleita ja päälle nyhtökauraa, kurkkua, porkkanaa, ituja, korianteria ja minttua.
 - Tarjoile nuudelikulho kastikkeen kanssa.