Kirkas kalakeitto
Kirkas kalakeitto valmistuu ilman maitotuotteita. Valmista keitto vaaleasta kalasta ja mausta Meira Metsäinen lihamausteella.
- Helppo
- 4 annosta
Ainekset:
| 600 g | vaaleaa kalaa fileenä (esimerkiksi kuhaa, siikaa tai ahvenia) |
| 1 | pieni purjo |
| 2 | porkkanaa |
| 200 g | tuoretta fenkolia |
| 1 l | kalalientä (tai 1 l vettä ja 2 kalaliemikuutiota) |
| 1 dl | kuivaa valkoviiniä |
| 2-4 | myllykierrosta Meira Metsäinen lihamaustetta |
| Meira Hieno merisuolaa | |
| tuoretta tai Meira tilliä |
Ohje:
- Halkaise ja huuhtele purjo. Suikaloi kasvikset.
- Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi ja lisää viini ja kasvissuikaleet. Mausta.
- Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.
- Leikkaa ruodottomat kalafileet reiluiksi annospaloiksi ja lisää keiton joukkoon. Hauduta vielä viitisen minuuttia.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Ripottele lopuksi tilli keiton pinnalle.