Linssimuhennos ja paahdettua kukkakaalia

Reseptin lähetys sähköpostilla

4:lle

Valmistusaika: 30 minuuttia

Maukas linssimuhennos on täydellinen syysillan lämmittäjä. Paahdetut kukkakaalinnuput tuovat muhennokseen mukavaa rakennetta ja makua.

200 g belugalinssejä tai vihreitä linssejä
500 g kasvislientä
2 rkl voita
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 porkkana pieninä kuutioina
1 sipuli kuutioina
½ pnt ruohosipulia ohuina renkaina
1 tl Meira ruokasuolaa
1/3 tl Meira mustapippuria rouhittuna
½ tl Meira timjamia

1 kukkakaalin nuput
0,5 dl öljyä
½ sitruunan mehu
¼ tl Meira Garam Masalaa, ei lisättyä suolaa
1/3 tl Meira mustapippuria rouhittuna
1 tl Meira ruokasuolaa

tomaattikuutioita ja kevätsipulirenkaita koristeluun

Huuhtele ja keitä linssit noin 12 minuuttia kasvisliemessä. Lämmitä paistinpannu keskilämmölle ja laita pannulle voi. Lisää pannulle kasviskuutiot sekä timjami. Kuullota noin 2 minuuttia ja lisää joukkoon linssit. Sekoita tasaiseksi ja anna hautua pannulla noin 5-6 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi ruohosipuli ja sekoita tasaiseksi.

Sekoita kulhossa kukkakaalinnuput, öljy, sitruunan mehu ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Paahda nuppuja 200°C uunissa noin 6 minuuttia. Halkaise isoimmat nuput ja laita tarjolle belugalinssimuhennoksen kera. 

VINKKI! Voit lisätä annokseen myös tryffeliöljyllä maustettua maitovaahtoa. Valmista maitovaahto seuraavasti: 1 dl rasvatonta maitoa,1 tl tryffeliöljyä, ripaus suolaa. Lämmitä maito höyryäväksi. Lisää joukkoon tryffeliöljy ja ripaus suolaa. Vatkaa voimakkaasti. Poimi lusikalla vaahtoa annoksen viimeistelyyn.