Jouluinen mansikka-anispannacotta

Reseptin lähetys sähköpostilla

Jouluinen mansikka-anispannacotta
 
Vinkki: Annosten lukumäärään vaikuttaa käyttämiesi lasien tilavuus. 
Reilun 3 desilitran viinilaseihin annostellessa lukumäärä on 6 kappaletta. Pienempiä kuohuviinilasillisia tulee jopa kaksikertainen määrä.
 
Mansikkakerros:
2 ½ Meira liivatelehteä
375 g mansikoita
2 tl sokeria
 
Aniskermakerros:
6 Meira liivatelehteä
2 rkl Meira aniksensiemeniä
6 dl täysmaitoa
6 dl kuohukermaa
1 ½ dl sokeria
1 rkl Meira vaniljasokeria
 
Pinnalle:
1 granaattiomenan siemenet
 

Jos käytät pakastemansikoita, sulata ne huoneenlämpöisiksi ennen soseuttamista. Älä valuta marjoja.

Laita mansikkakerroksen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Laita reilu desilitra mansikkasoseesta kattilaan yhdessä sokerin ja liotettujen liivatelehtien kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita, kunnes sokeri ja liivatteet ovat sulaneet soseen joukkoon. 
Yhdistä huolellisesti sekoittaen lopun soseen kanssa.

Aseta lasit kaltevaan asentoon koriin, korkeareunaiseen vuokaan tai vastaavaan astiaan, jossa lasit voivat levätä reunaa vasten. Annostele mansikkaseos lusikalla laseihin. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia.

Laita aniskermakerroksen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan maito, kerma ja aniksensiemenet. Keitä seosta 10 minuuttia.
Älä käännä kattilalle selkääsi, sillä kermaseos kiehahtaa helposti yli. 
Lisää kattilaan loppuvaiheessa sokerit ja liotetut liivatelehdet. 
Sekoittele, kunnes sokeri on sulanut.

Kaada seos siivilän läpi astiaan, jossa on annostelua helpottava kaatonokka. Nosta astia kylmään vesihauteeseen ja jäähdyttele välillä sekoitellen haaleaksi. Täytä lasit kermaseoksella. Nosta jääkaappiin hyytymään noin kolmeksi tunniksi.

Poista granaattiomenan hattuosa varoen veitsenkärjellä. Leikkaa hedelmä puoliksi. Taivuta onkaloita auki ja kaiva hedelmän siemenet ulos. 
Annostele muutama lusikallinen siemeniä maljojen päälle.