Hankintojamme ohjaavat tiukat laatuspesifikaatiomme esimerkiksi tuoreuden ja tuoteturvallisuuden suhteen. Tämän lisäksi saatavuus- ja markkinatilanne, raaka-ainekohtaisesti tehtävä vastuullisuus- ja riskianalyysi sekä vastuullisen hankinnan periaatteemme ohjaavat hankintaamme. Mausteiden vastuullisuuden varmentaminen vaatii sinnikkyyttä, pitkäjänteisyyttä sekä ammattitaitoa.

Mausteiden raaka-ainekauppa on globaalia ja pirstoutunutta. Jopa 90 % mausteista tulee pienviljelijöiltä, mikä tuo toisaalta elinvoimaa ja vaurautta alkuperämaiden maaseuduille, mutta toisaalta tekee mausteiden jäljitettävyydestä haastavaa. Kuivien mausteiden kategoriassa raaka-aineita on noin 80. Suurimmat alkuperämaamme ovat Kiina, Vietnam, Indonesia ja Intia, jotka kaikki ovat ns. riskimaita. Kiinnitämmekin hankintaketjuissamme aina erityistä huomiota ihmisoikeuksien turvaamiseen, ympäristön suojeluun ja eettisiin liiketoimintaperiaatteisiin.

Jotta voimme tarjota asiakkaillemme luotettavia, laadukkaita, tuoreita ja vastuullisesti tuotettuja mausteita, meidän tulee tehdä pitkäjänteistä yhteistyötä toimittajien ja tuottajien kanssa. Käytämme monia työvälineitä raaka-aineen vastuullisuuden varmentamiseksi. Käytämme aina ensisijaisesti kolmannen osapuolen sertifiointia tai varmennusta (esim. Rainforest Alliance, Reilu Kauppa). Hyväksymme myös kumppaneidemme vastuullisuusohjelmien kautta tulevat raaka-aineet, jos ohjelman periaatteet vastaavat hankintapolitiikkamme periaatteita ja vaatimuksia mm. ihmisoikeuksien kunnioittamisen ja ympäristön suojelun suhteen, ja jos kumppanimme voi varmentaa ohjelman toteutumisen farmitasolle saakka. Teemme myös itse auditointeja toimitusketjuun.

Vuonna 2021 teimme laajan riskianalyysin kuivien mausteiden raaka-aineiden osalta ja linjasimme myös kunnianhimoiset numeeriset vastuullisuustavoitteet: Vuoden 2023 loppuun mennessä 80 % kuivien mausteiden raaka-aineista on peräisin vastuullisiksi varmennetuista tai matalan riskin lähteistä (BSCI-luokitukseen perustuen). Vuoden 2030 tavoitteemme on täydet 100 %. Olemme hyvällä matkalla kohti tavoitteitamme: vuoden 2022 viimeisellä kvartaalilla mausteraaka-aineistamme oli vastuulliseksi varmennettuja tai matalan riskin lähteistä noin 70 %.

Päästäksemme tavoitteeseemme korvaamme jatkuvasti ns. perinteisiä raaka-aineita sertifioiduilla tai kumppaneidemme vastuullisuusohjelmien kautta vastuulliseksi varmistetuilla raaka-aineilla. Viimeisen 2 vuoden aikana olemme kääntäneet jo 25 raaka-ainetta vastuullisuussertifioiduksi tai kumppanuusohjelman piiriin. Muun muassa kaikki musta- ja valkopippurimme tulevat kumppanimme vastuullisuusohjelman puitteissa varmennetuilta tiloilta, ja inkiväärin sekä sarviapilan ostamme Rainforest Alliance -sertifioituina.

Meillä on valikoimassa myös Meira Premium Mausteet -tuotesarja, jonka tuotteet ovat Reilu Kauppa- sekä Luomu-sertifioituja.

Kaikki mausteemme kehitetään, valmistetaan ja pakataan Suomessa. Laaja valikoima sekä tuotteiden maku, tuoreus, laatu, puhtaus ja vähäsuolaisuus ovatkin nostaneet Meiran kuivissa mausteissa Suomen markkinajohtajaksi.

Kannustamme kuluttajia terveellisempiin ruokatottumuksiin tarjoamalla runsaan valikoiman kala- ja kasvisruokamausteita. Olemme kehittäneet laajan valikoiman mausteseoksia, joihin ei ole lisätty suolaa. Niissä tuotteissa, joissa suolaa on, käyttämämme suola on jodioitua. Lisäaineettomat ketsuppimme valmistamme biokaasulla. Kaikki maustamisraaka-aineemme ovat gmo-vapaita.​

Haluamme tarjota kuluttajille hyvää makua, iloa ja inspiraatiota ruokapöytään, mutta samalla myös huolehtia ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnista aina Vallilan tehtaaltamme ruokapöytiin ja alkuperämaihin saakka. Meira-mausteet maistuvat vieläkin paremmilta, kun tiedämme että ne on tuotettu myös viljelijöiden ja planeettamme edun mukaisesti. Lue lisää vastuullisuusohjelmamme tuloksista vuodelta 2023.