Vallilan paahtimo key visual

Vallilan paahtimo

Kunnianosoituksena paahtimomme ja Vallilan alueen ainutlaatuiselle tarinalle loimme Vallilan paahtimo -kahvisarjan. Olemme paahtaneet kahvia rakkaudella ja ammattitaidolla Vallillassa aina vuodesta 1919. Edelleen vuonna 2021 kaikki Meiran kahvit paahdetaan täällä, liki kaupungin sydämessä, kahvin tarinaa ja alkuperää kunnioittaen. Tästä syystä tälle kahvisarjalle vain paras on kyllin hyvää.

Maailman ensimmäiselle kahvipääkaupunginosalle omat ikoniset kahvit

Maailman kahvipääkaupunginosalle Vallilalle omistettu uusi kahvibrändi Vallilan paahtimo täydentää Kulta Katriinan premium -tuotevalikoimaa. Vallilan paahtimon korkealaatuiset single origin -kahvit on tuotettu vastuullisesti pavusta pakettiin. Meira on paahtanut kahvia Vallilassa jo yli sata vuotta, ja paahtimosta leviävä ikoninen tuoksu on tuttu niin helsinkiläisille kuin matkailijoille. Nyt alueen legendaarinen Meiran paahtimo valmistaa kahvia, jonka Vallilan paahtimo -tuotemerkki on omistettu täysin paahtimolle ja alueelle itselleen.

Olemme erittäin ylpeitä näistä kahveista ja siitä, mitä ne kertovat Vallilan alueen ja koko Suomen kahvikulttuurista. Nämä kahvit ovat todellinen makuelämys, unohtamatta vastuullista tuotantoa, aina viljelymaista pakkaukseen, sanoo Eriika Reiss, Meiran kahveista vastaava tuoteryhmäpäällikkö.

Lue lisää ›

Vallilan paahtimon kahvit ottavat vastuullisuuden tosissaan

Vallilan paahtimo -tuotteet ovat luomua ja sertifioituja. Myös niiden pakkausmateriaali on ympäristöystävällisempää. Sarjan kahvilaminaatti on täysin alumiinitonta, ja siinä on kasviperäistä BIO PE:tä (sokeriruoko) yli 40 %. Näin ollen sen hiilijalanjälki on 45 prosenttia vähemmän verrattuna alumiinilliseen kahvilaminaattiin. Hiilijalanjälki laskelma on tehty Amcorin ASSET -työkalulla.

Vastuullisuus – ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin takaaminen – kahvin alkulähteillä on erittäin tärkeää. Siksi Meira tukee Hondurasissa Lempiran aluella koulun rakentamista.

Lue lisää Meiran vastuullisuustyöstä ›
Kulta Katriina muki ja papukaija
Honduras koulu

Ihmisten hyvinvointi kulkee käsi kädessä kestävästi tuotetun kahvin kanssa

Vuosina 2020-2021 Meira tukee suoraan Hondurasissa Lempiran alueella, Los Naranjosin yhteisössä koulutoiminnan, ja sen tilojen kunnostusta sekä kehittämistä. Tällä alueella juurikin kahvi on tärkein toimeentulon lähde. Projektia valvoo paikallisesti hankintakumppanimme Boncafe.

San Sebastianissa kylän yläpuolella vaikean ja erittäin jyrkkien vuorenrinteiden päällä sijaitsee Los Naranjosin kyläyhteisö. Paikallisen koulun merkitys on korostuneen tärkeä pelkästään saavutettavuuden takia. Projektimme puitteissa koululle rakennetaan esikoululle omat tilat, kun nyt esikoulua ei ole lainkaan. Tämän lisäksi alakouluoppilaille rakennetaan uusi luokkahuone opetuksen tehostamiseksi sekä toimivat sosiaalitilat, kuten vessat ja ruokailutila. Koulualue myös aidataan lasten turvallisuuden parantamiseksi. Lasten varhaiskasvatuksen kannalta kriittistä on etenkin esikouluopetuksen mahdollistaminen, joka tukee myös koulunkäynnin sujuvuutta.

Lue lisää Meiran vastuullisuudesta ›

Honduras Celaque Lempira - arvostettu ja uniikki kahvialue

Täältä tulevat Hondurasin ensiluokkaiset kahvit, jotka kasvavat korkealla 1000-1950 metriä merenpinnan yläpuolella. Alueen kahvin maussa aistii punaisia marjoja sekä sitrushedelmiä.

Hondurasin valuutta on Lempira, ja Lempiran setelissä on Lempira soturi. Sama soturi löytyy Vallilan paahtimon Honduras Lempira kahvista.

Alueella asuu alkuperäiskansoja, Mayojen jälkeläisiä Lencoja. Alueelta löytyykin Unescon maailman perintökohde: Mayojen rakentamat Copanin rauniot. Hondurasin kulttuuri on sekoitus alkuperäiskansojen sekä espanjalaisten perinteitä. Alkuperäiskansoja on yhteensä 6 % Hondurasin väestöstä.

Lempiran alueella on myös Hondurasin korkein vuori Celaque Mountain, joka yltää 2850 metrin korkeuteen. Viileästä ja vehreästä ilmastosta johtuen tämä on paras paikka viljellä maan laadukkainta kahvia. Alueelta löytyy lisäksi laajat luonnonsuojelu-alueet.

Lue lisää Hondurasista ›
kahvipensas
uganda sipi falls

Uganda Sipi Falls - arvostettu kahvialue

Vallilan paahtimon Uganda Sipi Falls kahvi kasvaa täällä 1300 – 2000 metrin korkeudessa. Kahvin makuprofiilia kuvastavat trooppiset hedelmät ja hunajainen jälkimaku. “Sipi Falls” on Kawacomin omistama tavaramerkki.

Kawacomin käsittelylaitos otettiin käyttöön vuonna 2012. Se perustettiin palvelemaan kasvavaa volyymia sekä tasapäistämään ja nostamaan laatua.

Käsittelylaitokseen sitoutuneita tiloja on noin 15 000, joista reilu 7300 on sertifioituja. Kawacomilla on 26 kenttätyöntekijää, jotka kouluttavat viljelijöitä ja auttavat heitä saamaan sertifikaatteja tiloilleen.

Lue lisää Ugandasta ›

Tutustu tarkemmin tuotteisiin ja alkuperämaihin: