Meira on paahtanut kahvia Vallilassa jo yli sata vuotta, ja paahtimosta leviävä ikoninen tuoksu on tuttu niin helsinkiläisille kuin matkailijoille. Nyt alueen legendaarinen Meiran paahtimo valmistaa kahvia, jonka Vallilan paahtimo – tuotemerkki on omistettu täysin paahtimolle ja alueelle itselleen. Meiran Vallilan paahtimo -kahvit ovat kunnianosoitus tälle historialliselle paikalle. Suomalaisten kotiin ostamasta kahvista noin 30 % on Vallilassa paahdettua¹, ja onkin luontevaa, että tälle kahviosaamisen keskittymälle sekä suomalaisten kahvi-innolle tehdään kunniaa uuden tuotesarjan myötä.

Rakkaudella Vallilasta

Vallilan paahtimo -tuoteperheen kaksi ensimmäistä kahvia, Uganda Sipi Falls ja Honduras Lempira ovat luomua ja single origin, eli yhden alueen, kahveja. Suomessa kahvinkuluttajat haluavat yhä enemmän korkeatasoisia tuotteita, joissa makuvivahteet ja elämyksellisyys ovat yhä suuremmassa roolissa ja siksi on luonnollista, että Vallilan paahtimon kahvien tuotanto toteutetaan rakkaudella pavusta kuppiin, täysin vastuullisesti.

Olemme erittäin ylpeitä näistä kahveista ja siitä, mitä ne kertovat Vallilan alueen ja koko Suomen kahvikulttuurista. Nämä kahvit ovat todellinen makuelämys, unohtamatta vastuullista tuotantoa, aina viljelymaista pakkaukseen, sanoo Eriika Reiss, Meiran kahveista vastaava tuoteryhmäpäällikkö.

Vastuullisesti tuotettu ja paahdettu

Kuluttajat vaativat yhä enemmän vastuullisuutta kahvintuottajilta. Myös Kulta Katriina panostaa jatkuvasti eettisyyteen ja ympäristöystävällisyyteen tuotteissaan. Vallilan paahtimo -kahvit on tuotettu Rainforest Alliance ja UTZ -sertifioiduilla farmeilla Hondurasissa ja Ugandassa, mikä on linjassa Meiran asettamien vastuullisuustavoitteiden kanssa.

Olemme tehneen määrätietoisesti töitä sen eteen, että vuonna 2022 100 % raakakahvistamme on sertifioitua. Vallilan paahtimon kahvien yhteydessä käynnistimme myös kumppanuusprojektin lasten varhaiskasvatuksen tukemiseksi. Kehitämme ja remontoimme esi- ja alakoulua Hondurasissa Lempiran alueella. Lisäksi panostamme voimakkaasti paahtimomme ympäristöystävällisyyteen: kierrätysasteemme on jo huimat 80 %, ja seuraavaksi pyrimme puolittamaan kasvihuonepäästöjemme määrän vuoteen 2022 mennessä, kertoo Meiran strategia- ja vastuullisuusjohtaja Marleena Bask.

Myös Vallilan paahtimon pakkausmateriaalit tuotetaan kestävällä tavalla. Kahvipakkaus on tehty perinteisen alumiinia sisältävän laminaatin sijasta täysin alumiinittomasta ja osittain uusiutuvista kasviperäisistä raaka-aineista. Näin ollen pakkauksen hiilijalanjälki on 45 % pienempi. Uuden paketoinnin kehittämisen kulmakivenä toimivat ympäristöystävälliset materiaalit, optimoitu paketin koko jätteen vähentämiseksi sekä kyky säilyttää kahvin autenttinen maku.

Käyttöönottoprosessi oli hyvin yksinkertainen: meidän ei tarvinnut vaihtaa koneistoamme, jotta pystymme tuottamaan uusiutuvista raaka-aineista tehtyjä pakkauksia. Meille oli erityisen tärkeää, että kahvin tuotanto, laatu ja tuoteturvallisuus pysyvät korkealla tasolla, iloitsee Eemil Ristaniemi, kahvin tuotekehitysasiantuntija.

Vallilan paahtimo -tuotteet löydät täältä.

vallilan-paahtimo-honduras-ja-uganda

Lisätietoja:
Eriika Reiss, Tuoteryhmäpäällikkö, kahvit
Puh.nro: 044 306 85 75
Sähköposti: [email protected]
Tuote- ja historiakuvia: https://meira.emmi.fi/l/KwBTh2KfBks7

¹ Lähde: Nielsen Homescan 52v data päättyen 14.6.2020, Meira osuus 29%.