Suhteellisen pian huomattiin, että homma toimi ja uusia toimipisteitä liittyi Otavaan. Ensimmäisenä vuorossa olivat Lounas- ja tapahtumaravintola Bistro Turun linja-autoaseman kupeessa sekä Hansasali. Pian myös Samppalinnan maauimalan kahvio liittyi Otava-perheeseen.

Samppalinna on meille tärkeä toimipiste myös siksi, että pystymme siellä tarjoamaan nuorille kesätyöpaikkoja. Nuorten työllistäminen on meille tärkeä arvo, Mika sanoo.

Otava-kahviloiden laajentuessa suhteellisen ja ehkä jopa odottamattoman nopeaa tahtia, saumaton yhteistyö ja luottamus eri tavarantoimittajien kanssa on ollut tärkeää. Mikan mukaan yhteistyö Meiran kanssa on tuonut suurta lisäarvoa liiketoiminnalle. Tuotteiden tasalaatuisuus ja kattavat tuoteperheet varmistavat juuri oikean tuotteen löytymisen eri toimipisteille, jotka jokainen ovat uniikkeja keskenään. Lisäksi yhteistyössä on palloteltu eri markkinointi-ideoita ja Meiran baristan kanssa on suunniteltu juomamenuja, reseptiikkoja ja jopa hinnoittelua on sparrattu yhdessä.

On ollut helpottavaa, kun suhde tavarantoimittajaan on ollut näin toimiva. Aina uuden toimipisteen avautuessa käydään läpi tuotteistukset, markkinointimateriaalit ja henkilökunta koulutetaan erikoiskahvien valmistukseen omassa toimipisteessään, Mika kertoo.

Baristan näkökulmastakin yhteistyö on inspiroiva. Kun paikat ovat erilaisia, on pysyttävä koko ajan ’’hereillä’’ ja pystyttävä ideoimaan uutta. Esimerkiksi kesällä, kun Turun kirkkopuiston toimipistettä avattiin, tuli tuotteen olla laadukas, tehokas valmistaa ja samalla sopiva myös kesähelteelle. Perinteisten kahvien ja jäälattejen lisäksi jatkoimme menua jäälattedrinkeillä, jotka toivatkin mukavasti lisämyyntiä hellekesällä.

Otava-kahviloiden uusimpia tähtiä ovat keskustan kirjaston Cafe Sirius ja Aboa Ars Novan Cafe Pegasus. Siinä missä Sirius tarjoaa ihanan hempeässä miljöössään perinteisempiä kahvilaherkkuja ja annossalaatteja, on Pegasuksessa tarjolla tuoretta paikan päällä pavuista jauhettua kahvia, lautastarjoiltu lounas ja lauantaisin Jazz-brunssi. Ensi keväänä 2021 tulee uudelle Turun kauppatorille torikahvila Tori-Otava.

Näihin ja muihin Otava-kahviloiden ravintoloihin pääset tutustumaan tarkemmin www.kahvila-otava.fi.