Silkkinen linnunmaksapatee
Valmista tämä silkkinen linnunmaksapatee osaksi joulupöydän tarjoiluja. Kahvi antaa maksapateelle herkullisen makuvivahteen.
- Keskitaso
Ainekset:
| 600 g | broilerinmaksaa |
| 1 kpl | salottisipulia |
| 2 kpl | Meira laakerinlehtiä |
| 1 rkl | timjamin lehtiä |
| 1 dl | portviiniä |
| 1 dl | tummapaahteista kahvia kuten Kulta Katriina Luomu Tummapaahto |
| 1 dl | kermaa |
| 150 g | voita |
| Ripaus | Meira Luomu rouhittua mustapippuria |
| Ripaus | Meira Hieno jodioitu mineraalisuolaa |
Ohje:
- Kuullota hienonnettu sipuli voissa. Lisää sipulin joukkoon laakerinlehdet ja timjami ja kuullota kunnes sipuli on kypsää.
- Paista kuivattuja maksoja muutama minuutti pannulla.
- Nostele maksat tehosekoittimeen ja poista laakerinlehdet sipulin seasta.
- Lisää portviini ja anna kiehua, kunnes seosta on jäljellä 3 rkl.
- Sulata loppu voi.
- Lisää portviini, sipulit, sulatettu voi, mausteet, kahvi ja kerma tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
- Siivilöi seos haluttuihin astioihin ja anna jähmettyä yön yli kylmässä.