Lempeän mausteinen kaalikeitto

Tuttu kaalikeitto saa uutta syvyyttä, kun se maustetaan Meiran chilijauheella, valkosipulijauheella ja paprikajauheella. Jauhelihan ja kaalin liitto tekee tästä ruoasta täyttävän ja herkullisen vaihtoehdon arkeen.

  • Aktiivinen: 20 min Passiivinen: 60 min
  • Helppo
  • 6 hlö

Ainekset:

½ (600 g) valkokaali
3 lehtisellerin vartta
2 porkkanaa
1 keltasipuli
1+1 rkl rypsiöljyä paistamiseen
400 g naudan jauhelihaa 10 %
3 rkl tomaattipyreetä
1 tl Meira timjamia
1/2 tl Meira chilijauhetta
1 tl Meira valkosipulijauhe
1 tl Meira paprika jauhettu
1,5 l vettä
2 lihaliemikuutiota
2 dl ruokakermaa
2 rkl siirappia
½ tl suolaa
½ tl Meira mustapippuria rouhittuna
lehtipersiljaa

Ohje:

  1. Hienonna kaali veitsellä. Paloittele lehtisellerin varret. Kuori ja paloittele porkkanat.
  2. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Kuullota kasviksia paistinpannulla öljyssä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat hieman pehmeitä. Siirrä kasvikset kattilaan.
  4. Ruskista jauheliha öljyssä ja siirrä kattilaan.
  5. Lisää kattilaan tomaattipyre, timjami, chilijauhe, valkosipulijauhe, paprikajauhe, vesi ja lihaliemikuutiot. Keitä 45 minuuttia kannen alla miedolla lämmöllä.
  6. Viimeistele keitto kermalla, siirapilla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää päälle halutessasi hieman lehtipersiljaa.