Klassinen siskonmakkarakeitto

Lämmittävä ja perinteinen suomalainen klassikko! Mehevät siskonmakkarat, pehmeät juurekset ja höyryävä liemi saavat täyteläisyyttä Meiran laakerinlehdistä ja mustapippurista. Tämä keitto tuo lohtua kylmiin päiviin.

  • Aktiivinen: 15 min Passiivinen: 20 min
  • Helppo
  • 4 hlö

Ainekset:

1 pkt (500 g) siskonmakkaraa
½ purjo
2 porkkanaa
1 pieni palsternakka
6 (500 g) kiinteää perunaa
1,5 l vettä
2 lihaliemikuutiota
2 kpl Meira laakerinlehteä
½ tl Meira rouhittua mustapippuria
persiljaa

Ohje:

  1. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Kuori ja paloittele porkkanat sekä palsternakka. Kuori perunat ja lohko ne.
  2. Kuumenna kattilassa vesi kiehuvaksi. Mausta lihaliemikuutioilla, laakerinlehdillä ja mustapippurilla.
  3. Lisää kattilaan paloitellut kasvikset ja perunat. Keitä 10 minuuttia.
  4. Purista siskonmakkarat pieniksi suupaloiksi kuorestaan suoraan kattilaan. Jatka kypsennystä vielä 10 minuuttia.
  5. Viimeistele keitto tuoreella persiljalla.