
Klassinen siskonmakkarakeitto
Lämmittävä ja perinteinen suomalainen klassikko! Mehevät siskonmakkarat, pehmeät juurekset ja höyryävä liemi saavat täyteläisyyttä Meiran laakerinlehdistä ja mustapippurista. Tämä keitto tuo lohtua kylmiin päiviin.
- Aktiivinen: 15 min Passiivinen: 20 min
- Helppo
- 4 hlö
Ainekset:
1 pkt (500 g) | siskonmakkaraa |
½ | purjo |
2 | porkkanaa |
1 pieni | palsternakka |
6 (500 g) | kiinteää perunaa |
1,5 l | vettä |
2 | lihaliemikuutiota |
2 kpl | Meira laakerinlehteä |
½ tl | Meira rouhittua mustapippuria |
persiljaa |
Ohje:
- Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Kuori ja paloittele porkkanat sekä palsternakka. Kuori perunat ja lohko ne.
- Kuumenna kattilassa vesi kiehuvaksi. Mausta lihaliemikuutioilla, laakerinlehdillä ja mustapippurilla.
- Lisää kattilaan paloitellut kasvikset ja perunat. Keitä 10 minuuttia.
- Purista siskonmakkarat pieniksi suupaloiksi kuorestaan suoraan kattilaan. Jatka kypsennystä vielä 10 minuuttia.
- Viimeistele keitto tuoreella persiljalla.