Kreikkalaiset burgertacot

Burgertacot välimeren tyyliin kreikkalaisella salaatilla täytettynä on koukuttava yhdistelmä! Viimeistele Meiran herkkudippi valkosipulilla.

  • Aktiivinen: 20 min, Passiivinen: 15 min
  • Helppo
  • 4 hlö

Ainekset:

1 pkt (8 kpl/200 g) vehnätortilloja (mini)
1 pkt (400 g) naudan jauhelihaa (10 %)
2 tl Meira Kreikkalainen jauhelihamauste
1/2 tl Meira suolaa
Kreikkalainen salaatti
2 tomaattia
1 pieni punasipuli
½ kurkku
1 dl kalamataoliiveja
1 pkt (200 g) fetajuustoa
½ rku tuoretta basilikaa
Kastike
200 g kreikkalaista jogurttia
1 pss Meira Herkkudippi valkosipuli

Ohje:

  1. Sekoita jogurtti ja dippi keskenään. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
  2. Jaa jauheliha 8 osaan ja painele ohut jauhelihakerros tortillalettujen päälle. Mausta kreikkalaisella mausteseoksella ja suolalla.
  3. Kuutioi pestyt tomaatit. Halkaise kuorittu punasipuli ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Halkaise kurkku ja poista siemenet lusikalla. Leikkaa kurkku suikaleiksi. Valuta oliivit. Irrota basilikasta lehdet. Paloittele fetajuusto. Yhdistä ainekset salaatiksi.
  4. Kuumenna öljy pannulla ja laita tortillalettu kuumalle pannulle jauhelihapuoli alaspäin. Paista muutaman minuutin ajan, kunnes jauheliha on ruskistunut.
  5. Käännä varovasti lastan avulla ja paista vielä hetki.
  6. Nosta tortillat lautaselle ja täytä kreikkalaisella salaatilla. Valuta päälle kastiketta.