Poron ulkofileetä maustettuna Riistamausteella, rapeita lyttypottuja ja puolukkasurvosta
Vaikka poroa ei riistaeläimiin lasketa, sopii uusi Riistamauste sille mainiosti. Poron ulkofilee kypsyy pannulla muutamassa minuutissa eli on pikaruokaa parhaimmillaan.
- Helppo
Ainekset:
| 500 g | keitettyjä jauhoisia perunoita |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 20 g | voita |
| Ripaus | Meira Hieno Merisuolaa |
| 200 g | pakastepuolukoita |
| 1/2 dl | hienoa sokeria |
| 200 g | Poron ulkofilee |
| 25 g | voita |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | Meira Riistamauste |
Ohje:
Lyttypotut
- Asettele keitetyt perunat uunipellille ja paina ne littanaksi vaikka juomalasia apuna käyttäen. Lorauta päälle hieman oliiviöljyä, pari nokaretta voita ja ripaus suolaa.
- Nosta 200 asteiseen uuniin ja paista kunnes perunat saavat väriä ja rapean pinnan.
Puolukkasurvos
- Sekoita jäisen puolukat sokerin kanssa ja murskaa puolukoita hieman. Jätä odottamaan ruokaa.
Poron ulkofilee
- Ota liha huoneenlämpöön ajoissa. Kuivaa liha talouspaperilla.
- Sulata pannulla reilulla keskilämmöllä iso nokare voita ja lisää loraus oliiviöljyä, lisää Riistamauste. Nosta poron ulkofilee pannulle ja paista 2-3 minuuttia per puoli, valele lihaa paistoliemellä jotta mausteet pääsevät imeytymään lihaan kunnolla.
- Nosta liha leikkuulaudalle ja anna sen levätä muutama minuutti ennen leikkaamista. Leikkaa ohuiksi sivuiksi ja asettele esille, nauti heti. Lusikoi pannulle jäänyt paistoliemi mukaan annoksiin.