Peruna-kukkakaalicurry
Peruna-kukkakaalicurry on herkullinen intialainen kasvisruoka. Mausta Meira juustokuminalla, chilirouheella sekä valkopippurilla.
- Helppo
- 4 annosta
Ainekset:
| 6 | perunaa |
| 1 | kukkakaali |
| vettä | |
| suolaa | |
| 1 | sipuli |
| 6 | valkosipulin kynttä |
| 2 rkl | öljyä tai voita |
| 2 tl | Meira juustokuminaa |
| 0,5-1 tl | Meira tulista tai mietoa chilirouhetta |
| 0.5 tl | Meira valkopippuri, jauhettu |
| 0.75 dl | Meiran ketsuppia |
| puolikkaan | sitruunan mehu |
| 0.5 dl | hienonnettua tuoretta persiljaa |
Ohje:
- Kuori perunat ja paloittele kukkakaali.
- Keitä perunoita suolalla maustetussa, vähässä vedessä kymmenisen minuuttia.
- Lisää päälle kukkakaalipalat keitä edelleen 3–5 minuuttia. Valuta keitinvesi pois ja jäähdytä kasvikset.
- Leikkaa sipuli lohkoiksi ja viipaloi valkosipulinkynnet.
- Kuumenna rasva paistokasarissa ja kiehauta siinä mausteet, sipulit ja valkosipulit.
- Lisää joukkoon paloitellut perunat, kukkakaalit ja ketsuppi.
- Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla välillä lastalla käännellen 5–8 minuuttia.
- Mausta sitruunanmehulla ja hienonnetulla persiljalla.
- Tarjoa sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.