Paahdettua kuhaa ja parsaa pikantilla voikastikkeella
Paahdetun kuhan pariksi sopivat täydellisesi parsat voikastikkeessa.
- Helppo
Ainekset:
| 600 g | kuhafileetä |
| Meira ruokasuolaa | |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 2 rkl | Meira keittokasviksia |
| 2 dl | kuivaa valkoviiniä |
| 1 dl | valkoviinietikkaa |
| 1 dl | vettä |
| 2 rkl | Meira kalamaustetta |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 200 g | voita |
| Meira ruokasuolaa | |
| Meira jauhettua valkopippuria | |
| 16 kpl | kypsää vihreää parsaa |
| 2 rkl | voita |
| Meira ruokasuolaa | |
| 1 tl | Meira Sitruunapippuria |
| yrtin oksia |
Ohje:
- Valmista ensin kastike. Laita kuivatut keittokasvikset, valkoviini, valko-viinietikka, vesi ja kalamauste kattilaan.
- Keitä nestettä kokoon, kunnes se on haihtunut puoleen. Lisää kuohukerma ja kiehauta. Siivilöi liemi ja kiehauta. Vatkaa joukkoon kylmä voi. Mausta valkopippurilla ja suolalla.
- Leikkaa ruodot kuhafileistä. Tunnustele sormella fileen keskiosasta, missä ruodot ovat. Vedä sormella kalan pintaa kevyesti pääpuolelta pyrstöön päin. Tee viilto ruotojonon kummallekin puolelle. Leikkaa ruotojono irti.
- Paloittele fileet sopivan kokoisiksi paloiksi. Mausta kuhafileet sitruunamehulla.
- Kuumenna paistinpannu ja ripottele suolaa pannulle.
- Laita kalapalat pannulle nahkapuoli pannua päin. Paahda pinta kauniin ruskeaksi. Käännä toinen puoli ja anna paahtua.
- Jälkikypsennä tarvittaessa uunissa 200 asteessa noin 5 minuuttia.
- Huuhtele ja kuori parsat 1/3 varresta. Mausta parsat suolalla ja marinointimausteella. Paista voissa kauniin ruskeiksi.
- Kokoa annokset lautasille. Viimeistele yrtin oksilla.