Nautiskelijan kinkkukiusaus
Naustiskelijan kinkkukiusaus syntyy, kun jätät perunoihin kuoret ja käytät laadukasta savukinkkua. Tämä kinkkukiusaus saa lisää herkullista makua valkosipulirouheesta, timjamista ja Meiran artesaanisinapista.
- Aktiivinen: 15 min Passiivinen: 60 min
- Helppo
- 6 hlö
Ainekset:
| 400 g pala | savukinkkua |
| 1 kg | yleisperunaa |
| 2 | sipulia |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | Meira valkosipulirouhetta |
| 1 tl | Meira timjamia |
| ½ tl | Meira mustapippuria rouhittuna |
| 4 dl | ruokakermaa |
| 2 rkl | Meira Makea artesaanisinappia |
| 2 tl | rypsiöljyä vuoan voiteluun |
| 1 dl | tuoretta persiljaa hienonnettuna |
Ohje:
- Paloittele savukinkku. Pese ja suikaloi perunat. Kuori sipulit ja hienonna ne.
- Voitele uunivuoka. Lisää vuokaan kerroksittain peruna, sipulit ja kinkku. Ripottele väliin suolaa, valkosipulirouhetta, timjamia ja mustapippuria.
- Sekoita kerman joukkoon sinappi ja kaada vuokaan. Painele pinta tasaiseksi.
- Paista kinkkukiusausta 200-asteisessa uunissa keskitasolla 60–80 min riippuen perunaviipaleiden paksuudesta. Viimeistele tuoreella persiljalla.