kinkku- ja perunasuikaleita uuniastiassa, päällä persiljaa

Nautiskelijan kinkkukiusaus

Naustiskelijan kinkkukiusaus syntyy, kun jätät perunoihin kuoret ja käytät laadukasta savukinkkua. Tämä kinkkukiusaus saa lisää herkullista makua valkosipulirouheesta, timjamista ja Meiran artesaanisinapista.

  • Aktiivinen: 15 min Passiivinen: 60 min
  • Helppo
  • 6 hlö

Ainekset:

400 g pala savukinkkua
1 kg yleisperunaa
2 sipulia
1 tl suolaa
1 tl Meira valkosipulirouhetta
1 tl Meira timjamia
½ tl Meira mustapippuria rouhittuna
4 dl ruokakermaa
2 rkl Meira Makea artesaanisinappia
2 tl rypsiöljyä vuoan voiteluun
1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna

Ohje:

  1. Paloittele savukinkku. Pese ja suikaloi perunat. Kuori sipulit ja hienonna ne.
  2. Voitele uunivuoka. Lisää vuokaan kerroksittain peruna, sipulit ja kinkku. Ripottele väliin suolaa, valkosipulirouhetta, timjamia ja mustapippuria.
  3. Sekoita kerman joukkoon sinappi ja kaada vuokaan. Painele pinta tasaiseksi.
  4. Paista kinkkukiusausta 200-asteisessa uunissa keskitasolla 60–80 min riippuen perunaviipaleiden paksuudesta. Viimeistele tuoreella persiljalla.

Vinkki: Voit oikaista käyttämällä valmista perunasipulisekoitusta ja kinkkusuikaleita.