Lihapata
Valmista herkullinen lihapata Meira Riistamausteen avulla. Se sisältää suomalaista puolukkaa (5%) sekä laadukkaita yrttejä kuten timjamia ja rosmariinia. Aromikkaat mausteet antavat ruoalle syvyyttä peittämättä raaka-aineiden omaa makumaailmaa.
- Helppo
- 4-6 annosta
Ainekset:
| 1 kg | hirvenlihaa |
| 3 dl | vettä |
| 3 dl | punaviiniä |
| 3 | sipulia |
| 4 | valkosipulinkynttä |
| 4 dl | tuoreita sieniä tai kourallinen kuivattuja sieniä |
| 2 tl | Meira merisuola (lisää tarvittaessa) |
| 2–3 rkl | Meira Riistamauste |
| 2 kpl | Meira Laakerinlehti |
Ohje:
- Leikkaa liha reilunkokoisiksi kuutioiksi. Paista kuumalla pannulla pinnat kiinni lihapaloista.
- Muista paistaa pienissä erissä, jotta pannu pysyy kuumana. Nosta lihat pataan.
- Kaada vesi ja viini pannulle ja kuumenna. Näin saat kaikki maut pannulta talteen ja liemi kuumenee samalla.
- Lisää liemi pataan. Lisää myös kuoritut ja lohkotut sipulit sekä valkosipulinkynnet.
- Esikäsittele sienet tarvittaessa esim. pannulla paistaen. Huomioi sienilajien erilaiset esikäsittelytarpeet. Lisää sienet pataan.
- Mausta pata suolalla, riistamausteella ja laakerinlehdillä.
- Hauduta pataa 150-asteisessa uunissa noin kaksi tuntia. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
- Ripottele päälle riistamaustetta ja tarjoa esimerkiksi perunamuusin kanssa.