Lempeän mausteinen kaalikeitto
Tuttu kaalikeitto saa uutta syvyyttä, kun se maustetaan Meiran chilijauheella, valkosipulijauheella ja paprikajauheella. Jauhelihan ja kaalin liitto tekee tästä ruoasta täyttävän ja herkullisen vaihtoehdon arkeen.
- Aktiivinen: 20 min Passiivinen: 60 min
- Helppo
- 6 hlö
Ainekset:
| ½ (600 g) | valkokaali |
| 3 | lehtisellerin vartta |
| 2 | porkkanaa |
| 1 | keltasipuli |
| 1+1 rkl | rypsiöljyä paistamiseen |
| 400 g | naudan jauhelihaa 10 % |
| 3 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 tl | Meira timjamia |
| 1/2 tl | Meira chilijauhetta |
| 1 tl | Meira valkosipulijauhe |
| 1 tl | Meira paprika jauhettu |
| 1,5 l | vettä |
| 2 | lihaliemikuutiota |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 2 rkl | siirappia |
| ½ tl | suolaa |
| ½ tl | Meira mustapippuria rouhittuna |
| lehtipersiljaa |
Ohje:
- Hienonna kaali veitsellä. Paloittele lehtisellerin varret. Kuori ja paloittele porkkanat.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuullota kasviksia paistinpannulla öljyssä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat hieman pehmeitä. Siirrä kasvikset kattilaan.
- Ruskista jauheliha öljyssä ja siirrä kattilaan.
- Lisää kattilaan tomaattipyre, timjami, chilijauhe, valkosipulijauhe, paprikajauhe, vesi ja lihaliemikuutiot. Keitä 45 minuuttia kannen alla miedolla lämmöllä.
- Viimeistele keitto kermalla, siirapilla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää päälle halutessasi hieman lehtipersiljaa.