Kreikkalaiset lihapullat mausteisessa tomaattikastikkeessa
Kreikkalaiset lihapullat maustuvat juustokuminalla, oreganolla ja mustapippurilla. Tavalliseen tomaattikastikkeeseen saat vaihtelua lisäämällä Meira Ceylonin kanelia ja juustokuminaa.
- Helppo
Ainekset:
| 400 g | naudanlihaa |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 1 | kananmuna |
| 2 | valkosipulinkynttä |
| 1 tl | Meira kuivattua oreganoa |
| 0,5 tl | Meira juustokuminaa |
| 0,5 tl | Meira suolaa |
| Meira mustapippuria | |
| paistamiseen oliiviöljyä |
| 2-3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 | sipuli |
| 1 | valkosipulinkynsi |
| 1 tl | Meira juustokuminaa |
| 1 tl / 0,5 tl | Meira Ceylonin kanelia / Meira jauhettua kanelia (kassia) |
| 1,5 dl | punaviiniä |
| 500 ml | paseerattua tomaattia |
| 1 tl | sokeria |
| 1 rkl | tomaattipyreetä |
| 0,5 tl | Meira suolaa |
| Meira mustapippuria |
Ohje:
Lihapullat
- Silppua valkosipulinkynnet.
- Sekoita kaikki lihapullien ainekset kulhossa taikinaksi.
- Pyörittele kosteilla käsillä taikinasta 15-20 lihapullaa.
- Ruskista lihapullien pinta kuumalla paistinpannulla oliiviöljyssä. Siirrä odottamaan.
Tomaattikastike
- Silppua sipuli ja valkosipuli.
- Kuumenna kannellisessa kasarissa oliiviöljy.
- Lisää sipuli, valkosipuli, juustokumina ja kaneli. Kuullota 5-10 minuuttia, kunnes sipuli on läpikuultavaa ja pehmeää.
- Lisää sen jälkeen loput ainekset.
- Anna kiehahtaa ja vähennä sen jälkeen lämpö keskilämmölle.
- Anna porista kevyesti n. 20 minuuttia.
Yhdistä
- Lisää sitten lihapullat kastikkeeseen, peitä kannella ja anna porista vielä n. 20 minuuttia, kunnes lihapullat ovat sisältä kypsiä.
- Kastikkeen joukkoon voi tarvittaessa lorauttaa hieman vettä, jos se tiivistyy liikaa.
- Tarjoile lihapullat riisin ja vihreiden oliivien kera.