Korealainen bbq-kana salaatinlehtiin käärittynä
Korealainen bbq-kana toimii hyvin isommankin porukan ruokana. Eri täytteistä jokainen pystyy helposti kokoamaan omanlaisensa annoksen. Kasvisten ja majoneesin lisäksi voit tarjota esimerkiksi hoisin-kastiketta tai riisiä. Jos daikon eli valkoretikka ei löydy lähikauppasi valikoimista, voit käyttää pelkkää porkkanaakin. (Ei sisällä hernettä, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa)
- 45 min.
- Keskitaso
- 4 annosta
Ainekset:
| 500 g | broilerin rintafileetä ohuina siivuina |
| 12 kpl | Romaine-salaatin lehtiä |
| 24 | siivua kurkkua |
| 4 | kevätsipulia |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 2 rkl | ruokosokeria |
| 1.5 tl | seesamiöljyä |
| 1 rkl | Meira chilirouhe, tulinen |
| 1 rkl | Meira sipulijauhetta |
| 1 | hienonnettu valkosipulinkynsi |
| Meira mustapippuria, rouhittu | |
| 2 rkl | seesaminsiemeniä |
| kolmasosa | daikonia eli valkoretikkaa suikaloituna |
| 1 | porkkana suikaloituna |
| 0.5 dl | sokeria |
| 1 dl | valkoviinietikkaa |
| 2 dl | vettä |
| 1 tl | Meira jodioitua hienoa mineraalisuola |
| 6 rkl | majoneesia |
| 1 rkl | seesaminsiemeniä |
| 1 rkl | soijaa |
| 0.5 rkl | seesamöljyä |
Ohje:
- Sekoita marinadin ainekset ja laita muovipussiin broilerisiivujen kanssa. Anna marinoitua vähintään kaksi tuntia jääkaapissa.
- Pilko daikon ja porkkanat ohuiksi suikaleiksi.
- Sekoita pikkelöintiliemi eli sokeri, viinietikka, vesi ja suola.
- Nosta suikaloidut kasvikset liemeen ja anna pikkelöityä vähintään tunti tai mielellään yön yli.
- Sekoita majoneesin ainekset.
- Poista ylimääräiset marinadit broilerisiivuista ja paista kypsiksi.
- Kokoa salaatinlehtiin broileria, majoneesia, pikkelöityä daikonia sekä porkkanaa, kurkkua ja ohueksi siivutettua kevätsipulia.