Klassinen fetapinaattipiirakka
Tämä klassinen fetapinaattipiirakka on maukas ja helppo suolainen leivonnainen, joka sopii erinomaisesti sekä arkeen että juhlaan. Pehmeä pinaatti, suolainen feta ja Meiran Provencale-yrttiseos luovat maukkaan kokonaisuuden. Kokeile ja tuo Välimeren makuja helposti omaan keittiöösi.
- Aktiivinen: 20 min Passiivinen: 30 min
- Helppo
- 6 palaa
Ainekset:
| 1 pkt (380 g) | suolainen piirakkapohja (pakaste) |
| 200 g | fetajuustoa |
| 1 | keltasipuli |
| 2 | valkosipulinkynttä |
| 150 g | pinaattia |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 2 prk (à 150 g) | ranskankermaa |
| 2 | kananmunaa |
| 2 tl | Meira Provencale-yrttiseosta |
| 1 tl | Meira mustapippuri rouhittu |
| ½ tl | suolaa |
| ¼ tl | Meira muskottipähkinä |
Ohje:
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan ja painele se halkaisijaltaan 26 cm kokoiseen pyöreään piirakka vuokaan.
- Murenna pohjalle puolet fetajuustosta.
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä. Lisää pinaatti ja paista kunnes ne ovat menneet kasaan. Siirrä sipulit ja pinaatti kulhoon. Anna jäähtyä hetki.
- Lisää kulhoon ranskankerma ja kananmunat. Mausta Provencale-yrttiseoksella, mustapippurilla, suolalla ja muskottipähkinällä. Sekoita ja kaada seos piirakkavuokaan fetajuuston päälle. Murenna päälle loput fetajuustosta.
- Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.