MasterChefin neljännessä jaksossa nähtiin painetehtävä, joka vei kilpailijat huutokauppaan. Valuuttana toimivat minuutit, jotka vähenivät sen mukaan, millaisia raaka-aineita kilpailijat hankkivat huutokaupasta. Huutokaupasta ylijäävät minuutit kilpailijat saivat käyttää kokkaukseen. Osa kilpailijoista huusi useamman korin, kun taas toiset luottivat muutamaan valittuun koriin. Painetehtävän päätteeksi ensimmäinen kilpailija joutui kotimatkalle.

Huutokaupassa oli tarjolla jos jonkinlaista inspiroivaa vaihtoehtoa, ja mukana oli myös upea ja runsas Meiran maustekori. Korin valikoima ylittää monen kotikeittiön maustekaapin, mutta muutamilla perusmausteilla onnistut kotikeittiössä vallan hyvin.

Mustapippuri, paprika ja valkosipuli tuovat ruokaan kuin ruokaan säväyksensä ja niitä kannattaa aina olla suolan lisäksi kaapissa valmiina. Monet yrtit, kuten oregano, basilika ja tilli ovat oiva vakiovaruste maustekaapissa ja syventävät ruoan makua. Näiden lisäksi erilaiset mausteseokset, kuten jauhelihamauste tai curry, helpottavat arkea, kun jokaista purnukkaa ei tarvitse ostaa erikseen. Ja pientä poltetta saa helposti niin chilijauheella, cayennepippurilla kuin cajunmausteella!

MasterChef-keittiössä Iina kokkasi Meiran maustekorin inspiroimana salaattitacoja nyhtökauralla ja munasalaatilla. Testaa sinäkin näitä herkullisia tacoja!

Romainesalaattitacot nyhtökauralla ja munasalaatilla

romainesalaattitacot nyhtökauralla tummalla lautasella

1 ruukku Järvikylä romainesalaattia
1 pkt Gold&Green maustamatonta nyhtökauraa
1 ruukku Järvikylä vihreää salaattia
1 ruukku Järvikylä rucolaa
1 ruukku Järvikylä auringonkukanversoja
2 Pirkka Parhaat kananmunaa
4 rkl Borges oliiviöljyä
Meira hienoa merisuolaa (maustamiseen)
pippuria (maustamiseen)
2 dl rypsiöljyä
1 pussi Meiran sahramia
2 tl Meira oreganoa
1 rkl Meira cayennepippuria
1 rkl Meira valkosipulijauhetta
1 rkl Meira sipulijauhetta
2 tl Meira cajunmaustetta
0,5 tl Meira chilihiutaleita

1. Tee majoneesipohja. Mittaa korkeaan ja kapeaan astiaan 1 kananmuna ja aseta sauvasekoitin keltuaisen päälle. Laita sauvasekoitin päälle ja ala hitaasti kaatamaan rypsiöljyä. Pidä sekoitin pohjassa, kunnes majoneesi paksuuntuu ja vedä sitten sauvasekoitin hitaasti ylös. Jaa seos kahteen kulhoon ja mausta molemmat 1 tl:lla suolaa. Lisää toiseen majoneesipohjaan 0,5 tl chilihiutaleita sekä 2 tl oreganoa. Laita molemmat majoneesit jääkaappiin.
2. Laita vesi kiehumaan ja keitä 1 kananmuna 7 minuutin ajan. Laita kananmuna jääkylmään veteen.
3. Hienonna vihreää salaattia 1 dl ja revi sekaan 2 rkl auringonkukan versoja. Sekoita joukkoon 1 rkl oliiviöljyä ja ripaus suolaa. Jätä huoneenlämpöön maustumaan.
4. Kuori ja pilko kananmuna pieniksi paloiksi. Ota suolalla maustettu majoneesipohja jääkaapista ja sekoita kananmuna sekaan. Pilko sekaan hieman rucolaa.
5. Kuumenna pannulla 3 rkl oliiviöljyä. Lisää sahrami, cayennepippuri, cajunmauste, valkosipulijauhe ja sipulijauhe. Kuumenna öljyseosta pannulla hetken ja lisää nyhtökaura. Paista nyhtökauraa noin 15 min ja mausta suolalla.
6. Revi kaksi romainesalaatin lehteä ja ripottele hieman oliiviöljyä molemmille puolille.
7. Lisää salaatin päälle munasalaatti, salaattiseos ja nyhtökaura. Viimeistele rucolalla ja chili-oregano -majoneesilla.