Meiran paahtimolla on käynyt hurja vilinä joulukuisen palon jälkeen. Samanaikaisesti kun on korjattu tulipalon ja sammutusvesien jälkiä, tehty vauriokartoituksia sekä aloitettu paahtimon korjaussuunnittelu, on sovittu ulkopuolisten paahtimoiden kanssa yhteistyöstä kahvin paahtamisen suhteen.

Suuren mittakaavan tulipalosta huolimatta vauriot syntyivät melko pieneen osaan paahtimon prosessia. Kahvin jauhatusmyllyt sekä pakkaussalin laitteisto säilyivät kunnossa. Näin ollen melko nopeasti tunnistettiin, että jos kahvia voitaisiin paahtaa ulkopuolella, se pystyttäisiin jauhamaan ja pakkaamaan itse Vallilassa oman henkilöstön voimin. Ensimmäisten tuotteiden joukossa helmikuun alussa on päästy pakkaamaan suomalaisten rakastamaa vaaleapaahtoista ja tummapaahtoista Kulta Katriinaa.

”Se, että olemme jo 6 viikon päästä tulipalosta pakanneet paahtimollamme Kulta Katriinaa, on huikea suoritus meiralaisilta. Olemme neuvotelleet ulkopuolisten kumppaneiden kanssa sopimuksia kahvin paahtamisesta, etsineet sopivia kuljetusyrityksiä ja -muotoja pitkin Eurooppaa, käyneet varmistamassa kahvin laadun ulkoisilla paahtimoilla sekä rakentaneet uuden väliaikaisen kahvin syöttölinjan paahtimollemme. Olen hyvin ylpeä meiralaisista – tämä kaikki on vaatinut ratkaisuasennetta ja melkoista sisua.”, summaa Meiran toimitusjohtaja Raimo Sinisalo.

Meira valmistaa noin neljänneksen Suomessa myydystä kahvista. Meiran arvion mukaan nyt rakennetulla väliaikaisella toimintamallilla päästään kahvituotteiden osalta hyvään saatavuuteen viimeistään maaliskuun aikana. Olethan tarvittaessa yhteydessä omaan asiakasvastaavaasi tuotteittesi saatavuuden osalta.

Kahvin paahtaminen omissa tiloissa päästään käynnistämään kokonaisuudessaan tämän hetken arvion mukaan kesään mennessä. Meiran maustetehtaan tuotanto on ollut täydessä käynnissä jo tammikuun alusta.