Perinteinen maustekakku

Reseptin lähetys sähköpostilla

yksi iso tai kaksi pientä kakkua
4 dl piimää tai kermaviiliä
1 1/2 dl sokeria
2 dl tummaa siirappia
3 tl Meira kanelia
1 tl Meira kardemummaa
1 tl Meira inkivääriä
1 tl Meira neilikkaa
1 1/2 tl Meira ruokasoodaa
(2 dl korintteja tai rusinoita)
7 dl vehnäjauhoja
175 g voita tai margariinia

Sekoita piimä, sokeri ja siirappi kulhossa.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet (ja korintit/rusinat).

Lisää sulatettu rasva. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun vuokaan. Paista 175 asteessa 45–60 minuuttia.

Kakku on kypsä, kun se irtoaa vuoan reunoista ja on väriltään kauniin ruskea.

Kakku maistuu parhaimmalta jäähtyneenä ja soveltuu hyvin pakastettavaksi.