Meksikolainen chilimunakas

Reseptin lähetys sähköpostilla

1:lle

Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 15 min
(kasvis, gluteeniton, soijaton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)

Vahvan aromikkaat mausteet antavat tavalliseen munakkaaseen meksikolaisen vivahteen. Meksikolaiseen ruokaan kuuluu muun muassa chilin potku ja juustokuminan savuisuus. Chilimunakas täytetään raikkaalla avokadolla ja tuoreella korianterilla sekä kirpeillä tomaateilla ja täyteläisellä juustolla.

1 rkl maitoa tai kermaa
3 kananmunaa
1 tl Meira juustokuminaa
1 tl Meira tulista chilirouhetta
1tl Meira ruohosipulia
½ tl Meira valkosipulijauhetta
Meira ruokasuolaa
Meira mustapippuria
3 oksaa tuoretta korianteria
4–5 kirsikkatomaattia
½ avokado 
nokare voita
½ dl cheddar-raastetta

Vatkaa maito tai kerma kananmuniin ja sekoita joukkoon mausteet. Revi korianterista lehdet, puolita tomaatit ja kuutioi avokado. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä. Sulata voi ja levitä ympäri pannua. Kaada kananmunaseos pannuun ja sekoita, kunnes se alkaa hyytyä. Kääntele pannua niin, että juokseva kananmuna täyttää pannun tyhjät kohdat. Anna munakkaan hyytyä ja paistua hetki. Nosta toiselle munakkaan puolikkaalle ensin cheddar-raastetta, sitten korianteria, tomaatit ja avokadot. Käännä toinen puoli täytteiden päälle. Tarjoile meksikolainen chilimunakas heti.