Kakkutikkarit

Reseptin lähetys sähköpostilla

340 g sokerikakkupohjaa
1 ps Meira mantelirouhetta
200 g maustamatonta tuorejuustoa

Koristeluun:
200 g valkosuklaata
Meira nonparelleja

Lisäksi:
tikkaritikkuja
oasissieni tai pala styroksia

Murustele kakkupohja kulhoon. Hiero kakkua käsin, jotta saat sen mahdollisimman hienojakoiseksi muruksi.

Lisää kuivalla pannulla paahdettu mantelirouhe. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Vaivaa massaa käsin, jotta juusto sekoittuu siihen tasaisesti.

Pyörittele massasta haluamasi kokoisia palloja.

Tee palloihin reikä tikkaritikuilla. Sulata 50 g suklaata ja kasta tikkaritikut siihen ennen kuin työnnät ne palloihin. Nosta pallot jääkaappiin, kunnes suklaa on jähmettynyt ja tikut pysyvät palloissa.

Paloittele loppu suklaa aiemmin sulatetun joukkoon ja lämmitä mikrossa miedolla teholla 15 sekunnin jaksoissa välillä sekoitellen.

Kasta kakkutikkarit suklaassa ja työnnä tikku edellä esimerkiksi oasis -sieneen tai styroksiin pystyyn. Voit laittaa tikkarit pystyyn myös kupissa olevaan sokeriin.

Ripottele suklaan päälle koristeeksi nonparelleja ennen kuin suklaa kovettuu.

Säilytä kakkutikkarit jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Vinkki:
Tikkaritikkuja voi ostaa kakkutarvikkeisiin erikoistuneista liikkeistä.