Meiran Luomu Ketsuppi sisältää vähemmän sokeria ja suolaa - Meiran maustekastikkeet nyt myös uusissa minipulloissa

Yhä trendikkäämpi terveellinen ruoka ei saa olla mautonta, vaan sen tulee tarjota myös makuelämyksiä. Meiran innovatiivisten maustamistuotteiden valikoima laajenee tänä keväänä vähemmän sokeria ja suolaa sisältävällä luomuketsupilla. Kätevässä pakkauskoossa löytyvät vastedes Meira Luomu Ketsupin lisäksi suositut Meira Juuresketsuppi, Meira Bataatti-inkivääriketsuppi sekä Meira Perinteinen Sinappi. 

Luomuketsupin kysyntä kasvoi kymmenellä prosentilla vuonna 2019[1]. Meira tuokin markkinoille nyt kotimaisen vaihtoehdon luomuketsupille. Meira Luomu Ketsuppi vähemmän sokeria ja suolaa on uusi tomaattinen ja maistuva luomuketsuppi. Sen tomaattipitoisuus on jopa 85 %, joka on markkinoiden korkein tomaattipitoisuus luomuketsupeissa. Aidoista raaka-aineista valmistettu luomuketsuppi ei sisällä ollenkaan säilöntäaineita. 

Meira on sitoutunut ketsuppituotteissaan Valtion ravitsemusneuvottelukunnan Ravitsemussitoumuksiin. Sydänmerkin saanut Luomu Ketsuppi sisältää 30 % vähemmän sokeria ja suolaa, ja on siten parempi valinta koko perheelle.

Meira Luomu Ketsuppi on merkitty Avainlippu-tunnuksella, joka kertoo kotimaisesta työstä. Meiran tuotteet kehitetään, valmistetaan ja pakataan Helsingin Vallilassa.

Pienempi pakkaus madaltaa kokeilukynnystä ja vähentää hävikkiä

Maustekastikkeita on nyt tarjolla entistä kätevämmässä koossa: Meira Ketsuppi ja sinappi 250 gramman minipulloissa on helppo kuljettaa myös mökille ja retkelle. Uuden tuotteen kokeilukynnys madaltuu samalla.

Suomen Luonnonvarakeskus Luken mukaan suomalaisten kotitalouksien ruokahävikin määrä on noin 20-25 kiloa henkilöä kohti[2]. Kulutustapojen muuttaminen on kuitenkin haaste erityisesti pienemmille kotitalouksille; Meira uutuudet auttavat vähentämään ruokahävikkiä nyt myös niissä.

- Haluamme tarjota kaikenkokoisille kotitalouksille mahdollisuuden kokeilla Meiran maustekastikkeita helposti. Minipullot ovat oiva tapa tutustua uusiin tuotteisiin ilman, että pakkauskoko on este ostopäätökselle. Pienempi pakkauskoko on loistava tuote myös silloin, kun kastikkeiden menekki ei ole säännöllistä, markkinointipäällikkö Heidi Päiväniemi kertoo.

Meira Luomu Ketsuppi vähemmän sokeria ja suolaa on valmistettu runsaasta määrästä tomaatteja. Sen tomaattipitoisuus on 85 %, joka on luomuketsuppien korkein. Tuote on täyteläinen ja tuhti. Meira Ketsuppi on säilöntäaineeton, ja se sisältää 30 % vähemmän sokeria ja suolaa kuin perinteiset ketsupit keskimäärin. Tuotteella on Sydänmerkki, ja se on merkitty suomalaisella Avainlippu-tunnuksella. Tuotteessa käytetty suola on jodioitua. Tuote on Suomessa kehitetty ja valmistettu biokaasua hyödyntäen.

Ainesosat: Luomu tomaattisose (85 %), luomu sokeri, luomu etikka, jodioitu suola, luontaiset aromit (maustepippuri, valkopippuri, inkivääri).
Suolaa 1,3 %, sokereita 13g/100g.

 

[1] Nielsen homepanel liukuva vuosi päättyen 11.8.2019

[2] Luke Ruokahävikki, osoitteessa luke.fi. Haettu 14.4.2020