Runebergin muffinssit (gluteeniton)

Reseptin lähetys sähköpostilla

12 kpl

Taikina:
50 g Meira mantelilastuja
1 ¼ dl Meira mantelijauhetta
1 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
1 ½ tl Meira piparkakkumaustetta
1 ½ tl Meira kardemummaa
1 ½ tl Meira vaniljasokeria
125 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
1 dl kuohukermaa

Kostutus:
1 ¼ dl vettä
1 ¼ rkl sokeria
2 ½ rkl punssia (tai mantelilikööriä tai sitruunamehua)

Tomusokerikuorrute:
¼ dl valkuaista
1 ¾ dl tomusokeria

Pinnalle:
150 g vadelmahilloa

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen kerman kanssa.
Annostele taikina muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa noin 18 minuuttia. Anna jäähtyä hetken aikaa ennen kostuttamista.
Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kuumenna, kunnes sokeri on sulanut. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon punssi. Kostuta muffinssit imeyttämällä kostuketta muffinssin päältä pullasudin avulla.

Valmista lumihiutalekoristeet edellisenä päivänä. Mittaa valkuainen ja tomusokeri kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella noin 4 minuutin ajan. Laita kuorrute pursotuspussiin, jossa on pieni pyöreä tylla. Pursota lumihiutaleita leivinpaperin päälle. Säästä loput kuorrutteesta seuraavaan päivään. Sulje tyllan pää maalarinteipillä ja laita pussi jääkaappiin.

Kuorruta muffinssit vadelmahillolla lusikalla levittäen tai kertakäyttöisen pursotuspussin avulla pursottaen. Kallista muffinssia ja pursota tomusokerikuorrutteesta vadelmahillolle reunus. Halutessasi voit vaihtaa pursotuspussiin hieman isomman tyllan, jotta saat paksumpaa pursotusta.

Viimeistele koristelu laittamalla hillon päälle lumihiutalekoristeet.

Vinkki:
Muffinssit ovat parhaimmillaan leivontaa seuraavana päivänä, kun kosteus ja maut ovat ehtineet tasoittua. Tee myös lumihiutalekoristeet päivää aikaisemmin.

Lähde: Kinuskikissa.fi