Pikakimchi

Reseptin lähetys sähköpostilla

4:lle

Korealaisen, kaalista valmistetun kasvisruoan, kimchin voi valmistaa myös pikaversiona. Yhdistä maustetahna keitettyyn kaaliin ja herkku on valmis. Pikakimchi säilyy jääkaapissa noin kaksi viikkoa.

1 kpl kiinankaali
2 l vettä
200 g Meira hienoa merisuolaa

2 tl Meira jauhettua inkivääriä
2 tl Meira tulista chilirouhetta
4 rkl kalakastiketta
3 rkl ruokosokeria
2 rkl seesaminsiemeniä
1 iso sipuli paloina
1 kpl punainen chili siemenet poistettuna
2 rkl hunajaa
3 valkosipulinkynttä

2 kevätsipulinvartta viipaleina

Yhdistä vesi ja suola. Lämmitä liemi kiehuvaksi. Leikkaa kiinankaali 2-3 cm neliöiksi. Laita kaalit kulhoon ja kaada kuuma suolaliemi päälle. Sekoita ja anna kypsyä noin 5 minuuttia. Kaada vesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä.

Yhdistä loput aineet yleiskoneen kutterikulhossa tai morttelissa ja jauha tasaiseksi tahnaksi. Sekoita tahna jäähtyneen kaalin joukkoon ja lisää myös kevätsipuli. Sekoita tasaiseksi ja laita kaali maustumaan puhtaaseen lasipurkkiin. Voit nauttia kaalin heti, mutta maukkainta se on vasta seuraavana päivänä. Pikakimchi säilyy noin 2 viikkoa kylmässä.

VINKKI! Voit lisätä tulisuutta kimchiin helposti Meiran Chilirouheilla sekä chilijauheilla.