Vegaaninen kattilalasagne (V)
Tämä arkiruoka valmistuu kätevästi kokonaan kattilassa. Soijarouhe maustuu helposti Meira Soijarouheen mausteseoksen avulla. Viimeistele kaurafraichella ja tuoreilla yrteillä.
- Helppo
- 6
Ainekset:
| 1 | sipuli |
| 2 | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | öljyä |
| 2 dl | tummaa soijarouhetta |
| 1 rkl | Meira Soijarouheen mausteseosta |
| 6 dl | vettä |
| 2 tlk (à 400 g) | tomaattimurskaa |
| 2 | kasvisliemikuutiota |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 2 tl | Meira timjamia |
| 2 tl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| ½ tl | Meira rouhittu mustapippuria |
| 12 | lasagnelevyä |
| 200 g | kaurafraichea |
| ½ rku | tuoretta basilikaa |
Ohje:
- Kuori sipulit ja hienonna ne. Kuumenna isossa kattilassa öljy ja lisää sipulit. Kuullota, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää soijarouhe ja jatka paistamista vielä hetki. Lisää soijarouheen mausteseos ja sekoita.
- Lisää vesi ja tomaattimurska. Murenna joukkoon kasvisliemikuutiot ja mausta punaviinietikalla, timjamilla, sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna kiehuvaksi.
- Murra lasagnelevyt pieniksi paloiksi kattilaan. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 20–25 minuuttia tai kunnes lasagnelevyt ovat kypsiä. Sekoita välillä.
- Viimeistele lasagne kaurafraichella ja tuoreella basilikalla.