Valkosuklaa-marjakakku
Valkosuklaa-marjakakku on herkullinen ja raikas jälkiruoka kevään ja kesän juhliin.
- Helppo
Ainekset:
| 14 kpl | digestive keksejä |
| 100 g | pehmeää voita |
| 2 rkl | kaakaota |
| 50 g | Meira mantelijauhetta (1 dl) |
| 2 rkl | kaakaojauhetta |
| 2 dl | marjasosetta |
| 1 dl | sokeria |
| 4 kpl | Meira liivatelehteä liotettuna |
| 130 g | valkosuklaata |
| 4 dl | kuohukermaa löysänä vaahtona |
| 1 dl | rouhittua valkosuklaata ja marjoja |
Ohje:
- Valmista ensin pohja. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai pane keksit muovipussiin ja nuiji lihanuijalla hienoksi.
- Sekoita pohja-ainekset keskenään. Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla ja painele keksipohja vuokaan ja reunoille tasaisesti.
- Siivilöi pohjan päälle 2 rkl kaakaojauhetta.
- Valmista täyte. Kiehauta marjasose ja sokeri.
- Sulata joukkoon liivate ja valkosuklaa paloina.
- Nostele joukkoon löysä kermavaahto.
- Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.
- Ripottele pinnalle rouhittua valkosuklaata ja hieman kohmeisia pakastemarjoja.