Perinteiset laskiaispullat

Näissä perinteisissä laskiaispullissa on täytteenä helppo ja herkullinen mantelitäyte, mutta voit halutessasi korvata sen myös hillolla. Pullien menekki on joka tapauksessa taattu, joten kannattaa saman tien tehdä tupla-annos!

  • Helppo
  • n. 12 pientä pullaa

Ainekset:

Pullataikina
2 ½ dl maitoa
1 dl sokeria
1 tl Meira kardemummaa
0,5 tl suolaa
1 ps kuivahiivaa (11 g) (tai 25 g tuorehiivaa)
noin 7 dl vehnäjauhoja
50 g voita
Vinkki! Tuplaa taikina, niin saat enemmän pullia!
Helppo mantelitäyte
2 dl Meira mantelijauhetta
1 1/2 dl tomusokeria
1 tl Meira vaniljasokeria
ripaus suolaa
1-2 tl Meira kardemummaa
noin 5-6 rkl kermaa
Vinkki! Kokeile tehdä täyte Meiran hasselpähkinäjauheesta.
Vinkki! Voit kokeilla myös paahdettua versiota kokonaisista manteleista. Silloin paahda manteleita 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Jäähdytä. Aja mantelit tasaiseksi esim. blenderissä ja käytä kuten ohjeessa.
Lisäksi
1 pussi Meira Mantelirouhetta
4 dl kuohukermaa

Ohje:

Pullataikina

  1. Sekoita kuivahiiva pieneen osaan jauhoista. Sekoita hiivajauhoseos noin +42 asteiseen maitoon (tuorehiiva kädenlämpöiseen maitoon).
  2. Lisää, sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita.
  3. Lisää loput jauhot hiljalleen alustaen taikinaan. Käsin tai koneella.
  4. Lisää pehmeä huoneenlämpöinen voi taikinaan alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinasta tasaista ja kimmoisaa.
  5. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä ja vedottomassa paikassa liinan alla noin 45 minuuttia.
  6. Kaada taikina kulhosta jauhotetulle alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois.
  7. Jaa taikina ensin kahteen osaan ja taas osiin. Pyörittele ja muotoile pullia.
  8. Nosta pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna pullien kohota liinan alla vielä 30 minuuttia.
  9. Voitele pullat kananmunalla, ripottele raesokeri päälle ja paista uunissa keskitasolla 225 asteessa noin 12-15 minuuttia, kunnes pullan pinta on kauniin vaaleanruskea.
  10. Jäähdytä pullat ja leikkaa pullasta hattu pois. Täytä mantelitäytteellä ja kermalla. Koristele pullat lopuksi tomusokerilla.

Mantelitäyte

  1. Mittaa mantelijauhe kulhoon sokereiden, suolan ja kardemumman kanssa. Sekoita.
  2. Lisää kerma vähän kerrallaan sekoitellen, kunnes massa on tasaista ja sopivan valuvaa
  3. Anna mantelitäytteen tekeytyä hetki ja lisää kermaa tarvittaessa.