
Perinteiset laskiaispullat
Näissä perinteisissä laskiaispullissa on täytteenä helppo ja herkullinen mantelitäyte, mutta voit halutessasi korvata sen myös hillolla. Pullien menekki on joka tapauksessa taattu, joten kannattaa saman tien tehdä tupla-annos!
- Helppo
- n. 12 pientä pullaa
Ainekset:
2 ½ dl | maitoa |
1 dl | sokeria |
1 tl | Meira kardemummaa |
0,5 tl | suolaa |
1 ps | kuivahiivaa (11 g) (tai 25 g tuorehiivaa) |
noin 7 dl | vehnäjauhoja |
50 g | voita |
2 dl | Meira mantelijauhetta |
1 1/2 dl | tomusokeria |
1 tl | Meira vaniljasokeria |
ripaus | suolaa |
1-2 tl | Meira kardemummaa |
noin 5-6 rkl | kermaa |
1 pussi | Meira Mantelirouhetta |
4 dl | kuohukermaa |
Ohje:
Pullataikina
- Sekoita kuivahiiva pieneen osaan jauhoista. Sekoita hiivajauhoseos noin +42 asteiseen maitoon (tuorehiiva kädenlämpöiseen maitoon).
- Lisää, sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita.
- Lisää loput jauhot hiljalleen alustaen taikinaan. Käsin tai koneella.
- Lisää pehmeä huoneenlämpöinen voi taikinaan alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinasta tasaista ja kimmoisaa.
- Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä ja vedottomassa paikassa liinan alla noin 45 minuuttia.
- Kaada taikina kulhosta jauhotetulle alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois.
- Jaa taikina ensin kahteen osaan ja taas osiin. Pyörittele ja muotoile pullia.
- Nosta pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna pullien kohota liinan alla vielä 30 minuuttia.
- Voitele pullat kananmunalla, ripottele raesokeri päälle ja paista uunissa keskitasolla 225 asteessa noin 12-15 minuuttia, kunnes pullan pinta on kauniin vaaleanruskea.
- Jäähdytä pullat ja leikkaa pullasta hattu pois. Täytä mantelitäytteellä ja kermalla. Koristele pullat lopuksi tomusokerilla.
Mantelitäyte
- Mittaa mantelijauhe kulhoon sokereiden, suolan ja kardemumman kanssa. Sekoita.
- Lisää kerma vähän kerrallaan sekoitellen, kunnes massa on tasaista ja sopivan valuvaa
- Anna mantelitäytteen tekeytyä hetki ja lisää kermaa tarvittaessa.